ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μένουν, ανεξαρτήτως απόφασης, Καρκατσούλης και Βλάχος

Αποφασίζει η ΜΕΣΥΑ για την αποχώρηση ή μη του Ποταμιού από το ΚινΑλ

Με το βλέμμα στραμμένο στην συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού στο Μέγαρο Μουσικής, βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, αφού εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την αποχώρηση ή μη του Ποταμιού από τον νέο φορέα.  

Το σενάριο της αποχώρησης συγκεντρώνει ως αυτή την ώρα τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ ήδη η Σεβαστουπόλεως αναζητά την επόμενη μέρα της. Άπαντες, εξάλλου, αναγνωρίζουν τη δυσκολία τυχόν απόφασης για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού, ενώ σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, έχουν ήδη διαψευστεί από τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη, που δήλωσε μετά από την συνεδρίαση της ΚΟ την Τετάρτη πως «δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ», κάτι που προσυπέγραψαν άπαντες οι βουλευτές του κόμματος, του Σπύρου Δανέλλη συμπεριλαμβανομένου.

Ο τελευταίος πάντως, επανήλθε, δηλώνοντας πως εφόσον έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή, θα την ψηφίσει, κάτι που φέρονται να κάνουν και άλλοι βουλευτές του Ποταμιού. Αναφορικά με την παραμονή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής, ο ίδιος δήλωσε στον Alpha 9,89 ότι «δυστυχώς υπάρχει βαθμιαία και γρήγορη ΠΑΣΟΚοποίηση του νέου φορέα», ‘δείχνοντας’ με τον τρόπο του προς την αποχώρηση από το ΚινΑλ.

«Εμείς επιμένουμε ότι οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεννοηθούν διότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, το πιο δυναμικό, μένει πολιτικά ανέστιο», είπε, σημειώνοντας πάντως πως «αν δεν βρεθεί τρόπος συνύπαρξης και συνεννόησης που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες του καθενός, μοιραία το Ποτάμι πρέπει να σταθεί στα πόδια του ξανά»…

Αντίθετα, την παραμονή του στο Κίνημα Αλλαγής, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει η ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, υποστήριξε ότι «θα μείνω στο Κίνημα Αλλαγής, ακόμα και αν το Ποτάμι αποχωρήσει από αυτό, επειδή πρέπει να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των δυνάμεων που θα οδηγήσει στην πολιτική και κοινωνική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά» Παναγιώτης Βλάχος, που με μήνυμά του στα social media, τόνισε την ανάγκη ενότητας και πλουραλισμού στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά όχι μίας Βαβέλ προσωπικών υπολογισμών. «Στη ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού θα υπερασπιστώ την παραμονή του στο Κίνημα Αλλαγής», σημείωσε, αλλά «αν η πλειοψηφία αποφασίσει να αποχωρήσει, θα συνεχίσω την προσπάθεια μαζί με τους 212.000 συνιδρυτές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.