ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την 3η Σεπτέμβρη το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο του ΚινΑλ

Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, περνά μέσα από το ισχυρό ΚινΑλ

«Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος. Δρόμος πραγματικά προοδευτικός, με κοινωνικό πρόσημο, που μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την οριστική έξοδο από την κρίση». Με αυτά τα λόγια, αλλά και με την πεποίθηση ότι «η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού, οριστική και όχι συγκυριακή, περνάει μέσα από το ισχυρό Κίνημα Αλλαγής», θέλησε η Φώφη Γεννηματά να δώσει από την Καστοριά και τη Φλώρινα όπου βρέθηκε, το στίγμα του κόμματός της για το επόμενο διάστημα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, εκτιμούν αφενός ότι με το ‘διάγγελμα’ Τσίπρα στην Ιθάκη σηματοδοτήθηκε το τέλος της κυβέρνησής του και η αρχή της προεκλογικής περιόδου, αφετέρου ότι το προοδευτικό ανάχωμα στον επερχόμενο «δεξιό ρεβανσισμό», όπως λένε, και την ιστορική νομιμοποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009, είναι το ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

«Ζητάμε ισχυρή εντολή. Ζητάμε πολιτική νομιμοποίηση για μία προγραμματική συμφωνία που θα εγγυάται την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, την ίδια ώρα, που απευθυνόμενη στους συνεργάτες της, τους καλεί να αναδεικνύουν συνεχώς γιατί το Κίνημα Αλλαγής -και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος.

Και αν στη ρητορική τους θα παραμείνει η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα επιμείνουν ότι μπορεί να βγήκαμε από το μνημόνιο, αυτό όμως ήταν αχρείαστο και είχε την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, ο ‘πόλεμος’ που κηρύττουν στην Χαριλάου Τρικούπη είναι διμέτωπος. Εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί τον χώρο, γιατί «δεν είναι προοδευτική παράταξη», όπως λένε, και κατηγορώντας τον ότι διχάζει και πολώνει την κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα μετεξελίσσεται σε ‘μόρφωμα’, δεδομένης της συνύπαρξής του με τους ΑΝΕΛ και όχι μόνο, στρέφονται και κατά της ΝΔ. Στόχος, λένε, είναι η προοδευτική διακυβέρνηση και όχι η «παλινόρθωση της Δεξιάς», την οποία και θεωρούν διαχρονικό ιδεολογικό τους αντίπαλο. Σε αυτό το πλαίσιο θα καλούν συνεχώς τη ΝΔ να πάρει θέση για τα πεπραγμένα της κατά την πενταετία Καραμανλή, την οποία και θεωρούν υπεύθυνη για την ανάγκη εισόδου της χώρας στην περιπέτεια των μνημονίων.

Το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής θα δώσει η ίδια η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για την επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτέμβρη, όπου και θα εξηγήσει τι είναι η Κεντροαριστερά και ευρύτερα ο προοδευτικός πόλος, αλλά και τι ακριβώς σημαίνει η έννοια «εθνική ανεξαρτησία» σήμερα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ελληνικό Κόσμο και θα χωρίζεται σε δύο σκέλη, στα πάνελ και την ομιλία της Φώφης Γεννηματά. Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Ο Πατριωτισμός σήμερα» θα μιλήσουν οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης και Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο γραμματέας του ΚινΑλ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ Αντώνης Βγόντζας. Στο δεύτερο πάνελ για τους «Δημοκρατικούς Θεσμούς» θα μιλήσουν ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, ο νομικός Νίκος Κανελλόπουλος, ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚινΑλ Παύλος Χρηστίδης, ενώ στο τρίτο πάνελ για την «Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή» θα μιλήσουν οι ακαδημαϊκοί Γαβριήλ Αμίτσης και Παναγιώτης Τσακλόγλου, η εκπαιδευτικός Ανδριάνα Αλεβίζου και ο βουλευτής της ΔηΣυ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.