ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα συνεδριάζει η ΚΟ της ΔηΣυ, την Τετάρτη η ΕΓ του ΚινΑλ

Πώς θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής στο εξής

Το στίγμα του Κινήματος Αλλαγής  για το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και για ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, αναμένεται να δώσει η Φώφη Γεννηματά σε δύο κρίσιμες συνεδριάσεις για το κόμμα, εντός της εβδομάδας. Η πρώτη, σήμερα Δευτέρα, οπότε και συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η δεύτερη μεθαύριο Τετάρτη, οπότε και συγκαλείται η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε πολιτικό επίπεδο, η πρόεδρος του φορέα θα επιμείνει ότι «εμείς είμαστε η προοδευτική απάντηση», εξηγώντας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν πράξη οι ‘νουθεσίες’ συγκεκριμένων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, μεταξύ αυτών και του Ούντο Μπούλμαν, για συνεργασία μεταξύ τους. Αναμένεται να κατηγορήσει ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ως πρωθυπουργό, ότι ‘έχει χάσει τα λόγια του’ επί όλων των θεμάτων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι και στις τελευταίες του επαφές στο εξωτερικό δεν βρήκε τίποτα ουσιαστικό να πει τόσο για την Οικονομία, όσο για την κατάσταση στην Μόρια και γενικώς στα νησιά υποδοχής προσφύγων, ούτε καν για τις συντάξεις, που εντός λίγων μηνών αναμένεται να κοπούν εκ νέου, στον βαθμό που δεν υπάρξει διαφορετική ρύθμιση. «Δεν υπερασπίστηκε καμία από τις πολιτικές του», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, ενώ με οξείς χαρακτηρισμούς μιλούν και για την συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, που κατά τα άλλα παραμένει ανέφελη, παρά τη στάση του τελευταίου στο μείζον θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις εισηγήσεις της, η Φώφη Γεννηματά θα περιγράψει το Κίνημα Αλλαγής ως την μόνη «ουσιαστική αντιπολίτευση», ‘χτυπώντας’ στην πραγματικότητα τη ΝΔ, για τις προτάσεις και την αντίληψή της. Για του λόγου το αληθές, αναμένεται να παρουσιάσει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως τη ‘συντήρηση’, εξηγώντας ότι η Δεξιά, την οποία εκπροσωπεί, αποτελεί τον παραδοσιακό αντίπαλο του Κινήματος Αλλαγής. Μετά από ενδελεχή εξέταση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, εξάλλου, στην Χαριλάου Τρικούπη, κατέληξαν ότι ο ‘πόλεμος’ που έχουν χαράξει στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, που ατύπως έχει ήδη ξεκινήσει, πρέπει να στρέφεται και προς τις δύο πλευρές, και ως ‘λύση’ το Κίνημα Αλλαγής να προσφέρει κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για τους πολίτες.

Εκτός από το πολιτικό στίγμα, όμως, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Τετάρτη, η Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να αναφερθεί και στα οργανωτικά ζητήματα του κόμματος, την ώρα που στο παρασκήνιο στελεχώνονται ήδη τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές, αλλά και τις εθνικές εκλογές. Στην ίδια συνεδρίαση, μάλιστα, αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων ανά την Ελλάδα, για τους υποψηφίους περιφερειάρχες που έχουν ήδη ‘κλείσει’, καθώς και να σχεδιαστούν οι επόμενες περιφερειακές συνδιασκέψεις, τόσο για τις υποψηφιότητες σε περιφέρειες, όσο και σε δήμους, που επίσης θα πρέπει να έχουν ‘κλείσει’ ως τα μέσα Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.