ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασική προϋπόθεση η Εθνική Συμφωνία

Πρόταση για την αντιμετώπιση των Κόκκινων Δανείων κατέθεσε το ΚινΑλ

Ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος τωνΚόκκινων Δανείων, κατέθεσε χθες το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στην απόφασή του ναπροτείνει πρώτο τις λύσεις και να προκαλεί στην συνέχεια τα άλλα κόμματα, καιδη τα δύο μεγαλύτερα εξ αυτών, να τοποθετηθούν επί των λύσεων αυτών.

Στην αναλυτική της πρόταση, η Χαριλάου Τρικούπη, περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία έχει ουκ ολίγες φορές υποστηρίξει, καθώς και εξατομικευμένες προτάσεις. Φροντίζει δε, για τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών, αλλά και για την προστασία του Τραπεζικού Συστήματος και των καταθέσεων, ενώ εξετάζει ειδικώς τους ενήμερους δανειολήπτες και λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες τόσο της κοινωνίας, όσο και της οικονομίας. Σημειώνουν εξάλλου ότι «δεν υπάρχει Οικονομία χωρίς Τράπεζες, δεν υπάρχει όμως κυρίως Οικονομία χωρίς Κοινωνία».

Ειδικότερα, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε 12+1 βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Κόκκινων Στεγαστικών Δανείων και την πρότασή του για τη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, με βάση μία εθνική αναπτυξιακή συμφωνία.

Σε πολιτικό επίπεδο και επιμένοντας ότι η χώρα πρέπει να βρει αυτοδύναμα τον δρόμο της και να προστατέψει τους κόπους, τις περιουσίες και τις ζωές των Ελλήνων, στην πρότασή του το Κίνημα Αλλαγής περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία, βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους στην χώρα. Αξιοποιεί παράλληλα όλα τα υπάρχοντα νομοθετικά εργαλεία και προτείνει επιπλέον νομοθετικές παρεμβάσεις. Λαμβάνει υπόψη τις διεθνείς πρακτικές και θέτει ως θεμέλιο τη Συνταγματική Αρχή της Ισότητας που επιτάσσει τη συμμετοχή όλων «ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές τους».

«Βασική προϋπόθεση όμως για την επιτυχία της είναι να χτιστεί μία μεγάλη εθνική συμφωνία σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο», λένε οι συντάκτες της πρότασης, δεσμευόμενοι ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι ο μόνος αποτελεσματικός καταλύτης για αυτό».

Δείτε τις προτάσεις

PROTASI GIA KOKKINA STEGASTIKA

PROTASI GIA EPIXEIRHMATIKA

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.