ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και στο βάθος … Συνταγματική Αναθεώρηση

Βολές του Κινήματος Αλλαγής κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την στάση τους στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Στην πραγματικότητα, η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αφού καλλιέργησαν τον διχασμό και την πόλωση, με αποτέλεσμα να ενταθούν τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, τώρα οδηγούν και σε «θεσμικό αδιέξοδο», χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Κάνουν μάλιστα λόγο για χρησιμοποίηση μίας κορυφαίας διαδικασίας και από τους δύο, για ορατές μικροκομματικές σκοπιμότητες, την ώρα που η ίδια η Συνταγματική Αναθεώρηση προϋποθέτει συναίνεση. «Ο ένας, αφού καθυστέρησε με τα παιχνίδια του επί δυόμισι χρόνια, χρησιμοποιεί το Σύνταγμα ως προεκλογικό εργαλείο, και ο άλλος παίρνει τη σκυτάλη και το μετατρέπει σε μετεκλογικό εργαλείο», λένε για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίστοιχα, προβλέποντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι η Αναθεώρηση να πάει στις καλένδες.

«Το Σύνταγμα δεν είναι ο επικοινωνιακός φερετζές της αρένας λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ της δίψας για εξουσία του κ.Μητσοτάκη», λένε, εμφανιζόμενοι ως το μόνο κόμμα μεταξύ των τριών που κρατά υπεύθυνη στάση απέναντι στην προοπτική Αναθεώρησης του Συντάγματος. Στην πραγματικότητα, επιμένουν ότι ως Κίνημα Αλλαγής έχουν καταθέσει εγκαίρως τις προτάσεις τους και δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στην προβλεπόμενη από το ίδιο το Σύνταγμα διαδικασία, καθώς οφείλουν να προστατεύσουν τη σοβαρότητα των θεσμών, αφήνοντας στην πραγματικότητα αιχμές για τους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι δεν φέρονται ανάλογα. «Κανένας επικοινωνιακός χειρισμός δεν μπορεί να κρύψει ότι η ελληνική κοινωνία απαιτεί συγκεκριμένες πολιτικές διεξόδου από την κρίση και καμία συνταγματική πρόβλεψη από μόνη της δεν αρκεί και δεν μπορεί να προστατεύσει τον τόπο από την ανικανότητα της διακυβέρνησης Τσίπρα και τις φιλοδοξίες της δεξιάς παλινόρθωσης του κ.Μητσοτάκη», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, βάλλοντας κατά των δύο πρώτων κομμάτων, πιστοί στην σχετική τους απόφαση στην πορεία προς τις εκλογές.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.