ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής επικοινώνησε η Γεννηματά

Στις εστίες φωτιάς το Κίνημα Αλλαγής

Η πύρινη κόλαση που ζει η χώρα όλα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε άλλο. Έτσι, μετά από την επίσκεψη κλιμακίων του κόμματος στην Αχαΐα και τη Βαρυμπόμπη προχθές, άλλο κλιμάκιο μετέβη στην Εύβοια χθες, ενώ η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, προκειμένου να λάβει πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση των πυρκαγιών σε όλη την Επικράτεια.

Την ίδια ώρα, στις φωτιές της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκαν στενοί συνεργάτες της, με τον Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου να στέλνει από εκεί το μήνυμα ότι μπορεί οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια απέναντι στις φλόγες, πλην όμως αυτή είναι άνιση, αφού «το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει και τα σχέδια είναι ανεφάρμοστα». Στην πραγματικότητα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ παρατήρησε ότι ενώ την ώρα που μιλούσε η μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια είναι σε εξέλιξη, το αίτημα για ενίσχυση στην κατάσβεση με εναέρια μέσα, δεν είχε ακόμα ικανοποιηθεί.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής που βρέθηκε στην περιοχή συμπληρωνόταν από τον βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο και την Κατερίνα Μπατζελή, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά». Όλοι τους επισκέφθηκαν το δημαρχείο Ελυμνίων – Μαντουδίου στη Λίμνη Ευβοίας και ενημερώθηκαν από τη δημοτική αρχή, ενώ μετέβησαν και στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές, προκειμένου να έχουν ενημέρωση από τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Θεοδόση Δημακογιάννη και τον επιχειρησιακό συντονιστή του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Παξών και Λευκάδας, Υποστράτηγο Κ.Παχίδη, για τα κρίσιμα μέτωπα και ειδικά για την ανάγκη αναχαίτισης της φωτιάς στη γραμμή Σκεπαστή – Αμέλαντες.

Στο μεταξύ στην Ολυμπία βρέθηκε ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης. Το μήνυμα που έστειλε από εκεί, δε, είναι ότι δεν χρειάζεται λαϊκισμός πάνω από τις στάχτες, επιμένοντας πάντως ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης στους πληγέντες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.