ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Αθήνα 984

Ν. Ηλιόπουλος: «Μιλάμε για μια κυβέρνηση που λεηλατεί την κοινωνία και δεν της καίγεται καρφί για τον κόσμο»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απολογηθεί για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον "Αθήνα 9,84" και πρόσθεσε: «Αυτά που γίνονται τώρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν γίνει ούτε επί κυβερνήσεων Σημίτη, ούτε επί Κώστα Καραμανλή, ούτε επί Αντώνη Σαμαρά».

Ειδικότερα κατήγγειλε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταργήσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, παραβιάζει το Σύνταγμα, κατάργησε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις, με τροπολογία που έφερε επί τούτου μετά την υπόθεση του Θανάση Κουκάκη. Τώρα η ΝΔ μας λέει ότι δύο πρώην κυβερνητικοί μετακλητοί -ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ- οι οποίοι παραιτήθηκαν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καλύπτονται από το απόρρητο και δεν θα λογοδοτήσουν πουθενά. Η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει στο πολύ απλό ερώτημα ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο δήθεν παρακολουθούταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με αυτά που κάνει ξεφτιλίζει τη χώρα διεθνώς. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, δεν είναι αυτό το πράγμα Ευρώπη. Και στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Θανάση Κουκάκη έχουμε το ίδιο μοτίβο παρακολουθήσεων από ΕΥΠ και Predator. Το ίδιο λινκ από το Predator εστάλη και στον Χρήστο Σπίρτζη. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανέναν έλεγχο στην Intellexa που έχει το λογισμικό του Predator. Πρόκειται για έναν κοινό παρακρατικό μηχανισμό ΕΥΠ και Predator τον οποίο συντονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην ενεργειακή ακρίβεια λέγοντας: «η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό, πρώτη σε αύξηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τρίτη στα νοικοκυριά. Ο κ. Πέτσας μας είπε στον Αντ1 λίγο πολύ ότι "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει". Μιλάμε για μια κυβέρνηση που συνειδητά λεηλατεί την κοινωνία και δεν της καίγεται καρφί για τον κόσμο. Αυτά που άμεσα πρέπει να γίνουν είναι αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος, μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και σε φυσικό αέριο και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.