ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάρτι με Λιβάι

ΑΕΚ - Λεβαδειακός: 3-0

Με ηγέτη τον Λιβάι Γκαρσία που άνοιξε το σκορ και κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο γκολ η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 3-0 στην OPAP Arena το Λεβαδειακό που αγωνιζόταν από το 45' +2 με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζημόπουλου - Αστόχησε σε πέναλτι ο Τσούμπερ στο 77'.

Η ΑΕΚ στην OPAP Arena και το αποτέλεσμα... το γνωστό! Στο 13ο ματς της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν την 13η νίκη τους με 3-0 επί του Λεβαδειακού και πλησίασαν ξανά στον ένα βαθμό τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο, καθώς η απόφαση για τον αγώνα με τον Ατρόμητο που δεν έγινε αναμένεται από αύριο. Η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, με απευθείας εκτέλεση του MVP Λιβάι Γκαρσία (37') και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άμραμπατ (45'+3'), με τους Βοιωτούς να μένουν με δέκα παίκτες καθώς ο Τζημόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα έκανε διαχείριση του ματς με τον Φαν Βέερτ να γράφει στο 84' το τελικό 3-0, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Τσούμπερ είχε αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι.

Στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη επαναφέροντας τους... 11 του πρωταθλήματος με το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπως αναμενόταν. Ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, οι Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα η τετράδα στην άμυνα, οι Πινέδα και Άμραμπατ στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά αντίστοιχα και ο Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκίνησε τον Λεβαδειακό με τον Στογιάνοβιτς στην εστία, τους Βινίσιους, Τζημόπουλο και Πας στο κέντρο της άμυνας, και τους Παναγιώτου και Ντεντάκη αριστερά και δεξιά στην αμυντική γραμμή. Στον άξονα οι Χάμοντ και Μεχία, στις πτέρυγες οι Βρακάς και Σακό και στην επίθεση ο Νίκας.

«Τούρμπο» Λιβάι Γκαρσία καθάρισε από το πρώτο μέρος
Η ΑΕΚ από νωρίς ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς, με τον Λεβαδειακό να παίζει με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και την Ένωση να κλείνει τους Βοιωτούς στο δικό τους μισό. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση ήρθε στο 14' με τον Λιβάι να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Άμραμπατ και την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο.

Αυτό που έλειπε στην Ένωση ήταν η σπιρτάδα στην τελική τρίτη για να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, με την πίεση να εντείνεται και τελικώς το 1-0 ήρθε από τον Λιβάι Γκαρσία στο 37'. Ο 25χρονος φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο παίζοντας κάθετα κέρδισε το φάουλ και την κάρτα του Τζημόπουλου. Έπειτα ανέλαβε ο ίδιος την απευθείας εκτέλεση και η μπάλα αλλάζοντας πορεία στο κεφάλι του Βινίσιους κατέληξε στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς για το 1-0.

Ο Λιβάι θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ καθώς πριν βγει το ημίχρονο θα οδηγούσε τους κιτρινόμαυρους και σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μετά από κάθετη του Άμραμπατ, ο Λιβάι ξεμαρκαρίστηκε από τον Τζημόπουλο, μπήκε στην περιοχή και ο στόπερ του Λεβαδειακού τον ανέτρεψε. Ο Παπαδόπουλος του έδειξε την κίτρινη κάρτα και οι Βοιωτοί με δέκα παίκτες πλέον είδαν τον Άμρταμπατ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι γράφοντας το 2-0.

Διαχείριση από Αλμέιδα και... σβηστά 3-0 η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ με το προβάδισμα των δύο τερμάτων στο τέλος του πρώτου μέρους είχε ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση, παίζοντας πλέον πιο απελευθερωμένα. Μάλιστα στο 49' βρήκε ξανά δίχτυα με τον Πινέδα, όμως σωστά σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μεξικανός χαφ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λιβάι ανάγκασε να επέμβει κρατώντας το 2-0. Ο Λεβαδειακός έχοντας μείνει με δέκα παίκτες είχε ένα... βουνό να ανέβει. Πάντως οι Βοιωτοί στο 60' βγήκαν επικίνδυνα στην κόντρα και ο Νίκας με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο του Αθανασιάδη, στην πρώτη απειλητική στιγμή της ομάδας του Βέλιτς στο ματς.

Λίγο αργότερα είχε έρθει και η στιγμή για την απαραίτητη διαχείριση από τον Αλμέιδα, με τον Αργεντινό κόουτς να πραγματοποιεί τέσσερις μαζεμένες αλλαγές με τους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ και Μάνταλο να περνούν στο παιχνίδι αντί των Πινέδα, Αμραμπατ, Αραούχο και Σιμάνσκι, χωρίς η διάταξη να αλλάζει, ενώ λίγο αργότερα και ο Φαν Βέερτ πέρασε στο ματς αντί του Λιβάι. Ο Ολλανδός φορ λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πας, αλλά ο Τσούμπερ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 84' ωστόσο, οι αλλαγές του Αλμέιδα συνεργάστηκαν άψογα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Μάνταλος είδε την κίνηση του Ελίασον βγάζοντας τη βαθιά μπαλιά, ο τελευταίος ως μετρ των ασίστ πέταξε μια πάσα πάρε-βάλε στον Φαν Βέερτ και ο τελευταίος πλάσαρε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Λιβάι Γκαρσία χωρίς καμία αμφιβολία. Κέρδισε το φάουλ και εκτέλεσε απευθείας για το 1-0. Πήρε το πέναλτι και την κόκκινη του Τζημόπουλου για να εκτελέσει εύστοχα ο Άμραμπατ για το 2-0.

Στο ύψος τους: Ο Γιόνσον είχε πολλές ανακτήσεις για ακόμα μια φορά στον άξονα, ενώ ο Άμραμπατ πήρε πολλές ενέργειες, είχε τη βαθιά μπαλιά στον Λιβάι στη φάση του πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός. Ορεξάτοι και οι Τσούμπερ, Ελίασον και Φαν Βέερτ που πέρασαν αλλαγή, με τον Ολλανδό να χρίζεται και σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τζημόπουλος που δεν μπόρεσε να σταματήσει ποτέ τον Λιβάι, με τον τελευταίο να κερδίζει και την αποβολή του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τζημόπουλος στη φάση των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ανατρέποντας τον Λιβάι στη περιοχή και αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βρακά μετά από σέντρα του Άμραμπατ στο 7' αλλά ο Παπαδόπουλος δεν έδειξε κάτι και ο Ζαμπάλας δεν τον κάλεσε στο VAR. Σωστά δόθηκε το πέναλτι του Τζημόπουλου στον Λιβάι στο τέλος του πρώτου μέρους και η δεύτερη κίτρινη στον στόπερ του Λεβαδειακού, ενώ επίσης σωστά ο Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Φαν Βέερτ από τον Πας, με τον Τσούμπερ να αστοχεί στη συνέχεια.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν είχε την απαραίτητη σπιρτάδα, αλλά στο τελευταίο σκέλος του πρώτου ημιχρόνου με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία καθάρισε το παιχνίδι, ξεκλειδώνοντας την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού, ο οποίος έμεινε και με δέκα παίκτες. Τα πάντα στη συνέχεια είχαν γίνει απλά για την Ένωση με τον Αλμέιδα να πραγματοποιεί στα μισά του δευτέρου μέρους μαζεμένες αλλαγές για τη διαχείριση και να φτάνει στο τελικό 3-0 στο ρελαντί. Πλέον 13 νίκες σε 13 ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με συνολικό σκορ 35-2, στατιστικό που μιλάει από μόνο του για τη δυναμική της OPAP Arena.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (65' Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα (65' Ελίασον), Άμραμπατ (65' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (65' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παναγιώτου, Πας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Ντεντάκης (80' Λιάγκας), Χάμοντ (89' Σαχπεκίδης), Μεχία (66' Συμελίδης), Νίκας, Σακό (46' Νταμπό), Βρακάς (89' Κωνσταντινίδης)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.