ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στον τελικό των 25μ πιστολιού

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: «Χρυσή» η Κορακάκη στην Πολωνία

Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει με επιτυχία τις παρουσίες της σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και σήμερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 25μ πιστολιού στους 3ους ευρωπαϊκούς αγώνες που διεξάγονται στην Πολωνία.

Κλασική αξία η Κορακάκη όπως πάντα. Για την πρόκριση στον τελικό των 25 πιστολιού η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ξεκίνησε χθες τον αγώνα της με τις βολές ακριβείας και με 289 βαθμούς έλαβε την 9η θέση στην κατάταξη.

Σήμερα το πρωί συνέχισε με τις βολές ταχύτητας και με σύνολο 584 βαθμούς ανέβηκε στην 3η θέση και πήρε το εισιτήριο του τελικού. Στον αγώνα κατάταξης ήταν πρώτη με 15 βαθμούς και μπόρεσε να προκριθεί στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Στο παιχνίδι του χρυσού μεταλλίου η πρώτη θέση κρίθηκε ανάμεσα στην Κορακάκη και την Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Ντόριν Φένεκαμπ (Γερμανία) με 18 βαθμούς. Σε έναν μεγάλο τελικό η Κορακάκη υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε το 2019 στο Μινσκ κερδίζοντας την αντίπαλό της με 27-26.

Tην 4η θέση και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 πήρε η 54χρονη Νίνο Σαλουκβαντζε (Γεωργία), η οποία πρόκειται να αγωνιστεί στην 10η διοργάνωση της καριέρας της με την πρώτη να είναι το 1988 στην Σεούλ και τότε είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο για την Σοβιετική Ένωση στα 25μ πιστόλι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.