ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Δροσερός και απολαυστικός χυμός καρπούζι

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο περισσότερο ψάχνουμε για κάτι που θα μας δροσίσει. Τι καλύτερο από έναν χυμό που θα έχουμε φτιάξει μόνες στο σπίτι και θα μπορούμε να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας;

Σήμερα, που ο υδράργυρος «χτυπά κόκκινο» σού προτείνουμε ένα ποτήρι, φυσικό χυμό καρπούζι, ο οποίος όχι μόνο θα σε ανακουφίσει από τη ζέστη, αλλά θα ικανοποιήσει και την ανάγκη σου για ζάχαρη, χωρίς να προσθέσει πολλές περισσότερες θερμίδες στη διατροφή σου.

Το καρπούζι αποτελείται σε μεγάλος μέρος του από ζάχαρη, αλλά κυρίως από νερό. Πράγμα που σημαίνει ότι συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και των μαλλιών.

Τι θα χρειαστείς

  • Ένα μικρό καρπούζι παγωμένο (ιδανικά χωρίς κουκούτσια)
  • Παγάκια
  • Ένα μπλέντερ

Προαιρετικά

  • Ένα σουρωτήρι χειρός
  • Φύλλα δυόσμου
  • Φέτες από ένα lime

Πώς θα τον φτιάξεις

Καθάρισε το καρπούζι από τις φλούδες και τα κουκούτσια. Κόψε τη σάρκα σε κομμάτια και χτύπα τα καλά στο μπλέντερ.

Όταν είναι έτοιμο και αν θέλεις, σούρωσε τον χυμό στο ποτήρι σου, στο οποίο έχεις τοποθετήσει παγάκια. Αν στην κορυφή του χυμού υπάρχουν φουσκάλες ή αφρός και δεν σου αρέσει, μπορείς με ένα κουταλάκι να τα απομακρύνεις. Άφησέ τον για λίγο να σταθεί, πρόσθεσε τα φύλλα δυόσμου και τη φέτα lime και απόλαυσε.

Πηγή: marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.