ΕΛΛΑΔΑ

Του Γιώργου Κουρμούζη

Ο Παραλογισμός των Τηγανισμένων Μυαλών

Ακολουθώντας τις οδηγίες πρόληψης, ο κηπουρός μου και οι άλλοι της γειτονιάς αποψιλώσαμε κήπους από πούσια και ξερόχορτα και κλαδέψαμε δένδρα ώστε τα κλαδιά τους να απέχουν 3 μ από το έδαφος και 5μ μεταξύ τους.  Τα ξερά συσσωρεύτηκαν συλλογικά σχηματίζοντας  τον επιμήκη λοφίσκο στο πεζοδρόμιο κενού οικοπέδου με δάσος Πέυκων, όπως απεικονίζονται στη φωτογραφία: Φασίδερη και Πεταλούδας Κηφισιά, ΤΚ14578, 50μ από το όριο του εγκαταλελειμμένου δάσους Φασίδερη που από μόνο του συντελεί κίνδυνο.

Ενημερώσαμε την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου τηλεφωνικά την  20,21,24, και 26 Ιουλίου και με email  το Γραφείο Δημότη την 24/7, που μας απάντησε με τον Α/Π 5262 Βεβαίωση Καταχώρισης του αιτήματος συγκομιδής των εύφλεκτων υλικών. Πριν λίγο επικοινώνησα με την Πολιτική Προστασία του Δήμου που μου απάντησε τα εξής: «Δεν κάνουμε συγκομιδή γιατί όντας σε επίπεδο συναγερμού 5, το προσωπικό κάνει περιπολίες  στον Δήμο για αμεσότερη ανταπόκριση  σε τυχόν έναρξης φωτιάς».

Ο Δήμος ερμηνεύει την πρόληψη πυρκαγιών που δεσπόζει στα ΜΜΕ ως η αιτία του κακού που ζούμε, σε περιπολίες του προσωπικού Καθαριότητας εντός ωραρίου εργασίας του σε πυκνοκατοικημένο προάστιο, αντί της αποκομιδής των εύφλεκτων υλικών που μπορεί να την προκαλέσουν.

 

Απάντηση:

Το αίτημα που υποβάλατε καταχωρήθηκε στο σύστημα λαμβάνοντας αύξοντα αριθμό #25262 και προωθήθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να προγραμματιστεί η αποκομιδή.

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Με εκτίμηση

 

Οι κηπουροί αποψίλωσαν, όπως υποχρεούνται, έφτιαξαν σωρούς προς διακομιδή και, υποθέτω ότι ειδοποίησαν την αρμόδια Υπηρεσία να τα συλλέξει. Το Σάββατο και σήμερα το μεσημέρι το έπραξα εγώ καλώντας το 210.6228335 και συνομιλώντας με τον Φύλακα που θα μετέφερε την ανησυχία μου στην επόμενη βάρδια. Βρίσκονται στην γωνία Φασίδερη και Πεταλούδας στην Εκάλη του Δήμου Κηφισιάς, ΤΚ14578, μπροστά σε ένα κενό οικόπεδο γεμάτο πεύκα.  Δεν θέλει πολύ για να φουντώσουμε.

Πρότερες επισημάνσεις μου στην πλατφόρμα του Δήμου με συνημμένες φωτογραφίες δεν έπιασαν τόπο. Ανοίγοντας την ιστοσελίδα σας τρομάζει το ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ  που μας  υποδέχεται. Ελπίζω να το παίρνετε όσο σοβαρά το φωνάζετε, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στο παρόν.

Γιώργος Κουρμούζης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.