ΕΛΛΑΔΑ

Περικλείεται από τις οδούς Ουμπλιανής και Διοχάρους

Μία πολύχρωμη «κυψέλη» παιχνιδιού στα Ιλίσια από τον δήμο Αθηναίων

Ένας χώρος ζωντάνιας και παιχνιδιού αναμορφώθηκε πλήρως και γεμάτος από χρώματα παραδίδεται στους μικρούς κατοίκους της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων αναμόρφωσε και εξόπλισε πλήρως με όργανα παιχνιδιού την παιδική χαρά στα Ιλίσια, έκτασης 300,91 τ.μ., που περικλείεται από τις οδούς Ουμπλιανής και Διοχάρους, και τη μετέτρεψε σε μία «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών. Ειδικότερα, στην παιδική χαρά τοποθετήθηκαν όργανα και δημιουργήθηκαν πυλώνες παιχνιδιού για παιδιά βρεφικής, νηπιακής και προσχολικής ηλικίας. Η πολύχρωμη «κυψέλη» παιχνιδιού διαθέτει, μεταξύ άλλων, μία διθέσια μεταλλική κούνια με καθίσματα νηπίων, έναν διπλό πύργο-σπιτάκι με πολλές λειτουργίες και προσβάσιμη σκάλα, τσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, μία εντυπωσιακή πολυλειτουργική τραμπάλα πολλών θέσεων, καθώς και ένα σύστημα πολυλειτουργικών επιφανειών για νήπια με κατασκευή αναρρίχησης και αιώρα.

Η παιδική χαρά έχει μεταλλική περίφραξη, ενώ η γενική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός επιτρέπουν στα παιδιά να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους με ασφάλεια και χωρίς φόβο. Ο χώρος διαθέτει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου, ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας, αλλά και ασφαλές δάπεδο, το οποίο κρατάει τους μικρούς επισκέπτες μακριά από τραυματισμούς.

Επίσης, η παιδική χαρά ενισχύθηκε με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, καθώς οι υπηρεσίες του δήμου τοποθέτησαν νέα παγκάκια, βρύση, καλαθάκια, κάδους απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων.

«Σε αυτήν την ανανεωμένη παιδική χαρά στα Ιλίσια, η δημιουργικότητα και η φαντασία συναντούν το παιχνίδι και το χαμόγελο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και πρόσθεσε: «Ο χώρος άλλαξε ριζικά όψη και έγινε ξανά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών μας. Μετατράπηκε σε μία ξεχωριστή "φωλιά" παιχνιδιού, που επιτρέπει σε κάθε μικρό δημότη να αποκτήσει ευχάριστα βιώματα, να κοινωνικοποιηθεί, να ενισχύσει τις δεξιότητές του, να απελευθερωθεί».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/Βασίλης Λαμπίρης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.