Neo

Ανακατεύθυνση…

Μπορεί η κυβέρνηση να μιλούσε για 2,25 δις ευρώ «φρέσκο χρήμα» από την ΕΕ για την αποκατάσταση της καταστροφής στη Θεσσαλία, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν έτσι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για …ανακατεύθυνση χρημάτων που προϋπήρχαν και προορίζονταν για αλλού και όχι για νέα χρήματα που θα έρθουν στα ταμεία της χώρας με αυτή την αφορμή.

Την είδηση …αλίευσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος, ακούγοντας τον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «κατ’ ουσίαν, λάβαμε μία ελαστικότητα ως προς τη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων… Επομένως, 2,2 δις ευρώ ανακατεύθυνση πόρων, κυρίως από προγράμματα του ΕΣΠΑ ’14-’20 πόροι οι οποίοι τελικά δεν θα είχαν απορροφηθεί και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ’21-‘27».

Απαντώντας, ο κ.Γερουλάνος ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή υπουργό για την ακρίβεια των λόγων του, επισημαίνοντας ότι επιβεβαίωσε ότι δεν ισχύει αυτό που επικοινωνείται τις τελευταίες ημέρες για τα 2,25 δις που υποτίθεται ότι έλαβε η κυβέρνηση, και πως είναι ζήτημα αν από αυτά τα χρήματα, τα 150 εκατομμύρια είναι νέα κονδύλια, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.