ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια

Η Χόκινς η πρώτη γυναίκα που οδήγησε μονοθέσιο Φόρμουλα

Η οδηγός και πρεβευτής της Aston Martin, Τζέσικα Χόκινς, έγινε η πρώτη γυναίκα μετά από σχεδόν πέντε χρόνια που οδήγησε μονοθέσιο της Φόρμουλα Ένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/9) η ομάδα που έχει τη «βάση» της στο Σίλβερστοουν. Η 28χρονη Βρετανή, η οποία έχει αναδειχθεί στο παρελθόν πρωταθλήτρια στα καρτ, έχει «τρέξει» στο πρωτάθλημα W Series, ενώ έχει εργαστεί και ως οδηγός κασκαντέρ σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, έκανε 26 γύρους με το μονοθέσιο της Aston Martin του 2021 στην πίστα Hungaroring, έξω από τη Βουδαπέστη, την περασμένη Πέμπτη. Η Χόκινς «μοιράστηκε» την AMR21 με τον Βραζιλιάνο οδηγό δοκιμών και αναπληρωματικό «πιλότο» της Aston Martin, Φελίπε Ντρούγκοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοκιμή καθυστέρησε, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης, ωστόσο, όταν βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, η Χόκινς κατάφερε να ολοκληρώσει 26 γύρους.

«Μου πήρε κάθε σταγόνα αίματος, ιδρώτα και δακρύων για να φτάσω εδώ» δήλωσε η Βρετανίδα γι' αυτό που περιέγραψε ως ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενός μονοθεσίου Φόρμουλα Ένα και, έχοντας κοιτάξει τα δεδομένα, είμαι πραγματικά υπερήφανη για την απόδοσή μου» συνέχισε η Χόκινς και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσω να πιέζω για περισσότερα και, στην πορεία, θέλω να εμπνεύσω άλλες γυναίκες και να τις ενημερώσω ότι θα πρέπει να ακολουθούν το όνειρό τους, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό».

Κόρη τεχνικού κλιματιστικών, η αγωνιστική καριέρα της Χόκινς διεκόπη -ελλείψει χρημάτων- μέχρι το 2019, όταν έλαβε μέρος στο γυναικείο πρωτάθλημα W Series, το οποίο σταμάτησε να διεξάγεται στα τέλη του 2022, λόγω μη εγγυημένης χρηματοδότησης. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Aston Martin ως οδηγός πρεσβευτής το 2021.

«Εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά από την προετοιμασία της Τζέσικα για τη δοκιμή. Εργάστηκε απίστευτα σκληρά με την ομάδα του προσομοιωτή μας και αυτό έκανε εύκολη την απόφαση να τη βάλουμε στην AMR21» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin, Μάικ Κρακ, και συμπλήρωσε: «Η Τζέσικα προσέγγισε την ευκαιρία με μεγάλη ωριμότητα, ήταν πλήρως ενημερωμένη και βρήκε ωραίο ρυθμό».

Η τελευταία οδηγός που εκκίνησε σε γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα ήταν η Ιταλίδα Λέλα Λομπάρντι το 1976. Από τότε πολλές γυναίκες έχουν οδηγήσει μονοθέσιο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τελευταία -πριν την Χόκινς- την Τατιάνα Καλντερόν. Η Κολομβιανή κάθησε στη θέση του οδηγού μιας Sauber (νυν Alfa Romeo) στην πίστα της Πόλης του Μεξικού τον Οκτώβριο του 2018.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.