ΚΟΣΜΟΣ

Τελ Αβίβ

Μπάιντεν: Θα συνεργαστούμε με το Ισραήλ για την αποφυγή «περαιτέρω τραγωδίας» για τους πολίτες

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε σήμερα στο Τελ Αβίβ ότι θα συνεργασθεί με το Ισραήλ για την αποφυγή «περαιτέρω τραγωδίας» για τους πολίτες, κατά την δωδέκατη ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς με χιλιάδες νεκρούς.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εσάς και τους εταίρους μας σε ολόκληρη την περιοχή για να αποφύγουμε περαιτέρω τραγωδία για τους αθώους πολίτες», είπε.

Στο πλευρό του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να μην πληγούν πολίτες.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά», είχε δηλώσει κατά την άφιξή του στο Τελ Αβίβ ο Τζο Μπάιντεν στο πλευρό του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς.

«Πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του παλαιστινιακού λαού και δεν του φέρνει παρά δεινά», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν την επομένη της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας με εκατοντάδες θύματα.

«Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου.

Το Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στην Ισλαμική Τζιχάντ, επικαλούμενο στοιχεία. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.