ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι "έθεσε δύσκολες ερωτήσεις" στον πρωθυπουργό Νετανιάχου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι έθεσε «δύσκολες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στο Ισραήλ, όπου συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες σε ανθρωπιστικό επίπεδο, η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για τους αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες.

«Έθεσα δύσκολες ερωτήσεις, ως φίλος του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να αποθαρρύνουμε τους παράγοντες που θέλουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση» ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Λίγο νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ποιον λόγο πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε τα στοιχεία που του έχει δείξει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ιρανός πρόεδρος: Οι ΗΠΑ «συνένοχες στα εγκλήματα» του Ισραήλ στη Γάζα

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι είναι «συνένοχες στα εγκλήματα» του Ισραήλ, την επομένη του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα, την ίδια μέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο Ισραήλ.

«Οι βόμβες που πέφτουν στον πληθυσμό της Γάζας είναι αμερικανικές (...) Ο κόσμος θεωρεί τις ΗΠΑ ως συνεργούς στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Ραϊσί απευθυνόμενος σε πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.