ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του

Το Κρεμλίνο φοβάται την εμπλοκή «τρίτων δυνάμεων» στις συγκρούσεις με την Χαμάς

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε να αρχίσει «διαδικασία διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατό» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το Κρεμλίνο κρίνει «υψηλό» τον κίνδυνο εμπλοκής «τρίτων δυνάμεων» στην σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Ο κίνδυνος εμπλοκής τρίτων δυνάμεων στη σύγκρουση αυτή είναι υψηλός», διευκρίνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, καλώντας να αρχίσει «διαδικασία διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατό», σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti και Tass.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αντιδρούσε στην είδηση ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν έδωσε εντολή για την μετακίνηση της δύναμης κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford στην ανατολική Μεσόγειο πιο κοντά στο Ισραήλ σε ένδειξη υποστήριξης στη χώρα.

Το Ισραήλ, στόχος αιφνίδιας επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς το Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας, φοβάται εφεξής μήπως και άλλες οργανώσεις εξαπολύσουν επίσης επίθεση. Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς και του Ιράν, άνοιξε πυρ με οβίδες σε διαφιλονικούμενο τομέα στα σύνορα.

Η Χεζμπολάχ, μαύρο πρόβατο για το ισραηλινό κράτος, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε αυτά τα πυρά «σε αλληλεγγύη με την παλαιστινιακή αντίσταση και τον παλαιστινιακό λαό». Ορισμένοι δυτικοί παράγοντες επισημαίνουν επίσης μια δυνητική εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Η Τεχεράνη απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες αυτές, αρνούμενη πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από την Wall Street Journal.

Το Ιράν ήταν ωστόσο μια από τις πρώτες χώρες που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην επίθεση, λέγοντας ότι "υποστηρίζει τη νόμιμη άμυνα του παλαιστινιακού έθνους".

Ο Λευκός Οίκος έκρινε από την πλευρά του ότι είναι "υπερβολικά νωρίς" για να πει αν το Ιράν εμπλέκεται άμεσα, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει «ουδεμία αμφιβολία» ότι η Χαμάς «χρηματοδοτήθηκε, εξοπλίστηκε και οπλίστηκε» μεταξύ άλλων από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.