ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Κυμπουρόπουλος στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ευρώπη είναι ο πραγματικός ηγέτης της πράσινης μετάβασης και πρέπει να είμαστε περήφανοι

«Η Ευρώπη είναι ο πραγματικός ηγέτης της πράσινης μετάβασης και πρέπει να είμαστε περήφανοι», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, χθες, κατά τη συζήτηση για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2023 η οποία θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2023 (COP28).

Ωστόσο, ο κ. Κυμπουρόπουλος, ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΚ, υπογράμμιζε ότι «πρέπει να υπάρχει ισορροπία της πράσινης μετάβασης με τις εκάστοτε κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, καθώς μπορεί να προκαλέσουμε αποβιομηχανοποίηση και ενεργειακή φτώχεια σε εμάς τους ίδιους». Γιατί «δυστυχώς», όπως είπε, «παγκοσμίως, πολλές χώρες δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους που εμείς εφαρμόζουμε».

«Η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία να υπάρξει ένας παγκόσμιος συντονισμός να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα», είπε και, συνεχίζοντας, τόνισε ότι «η πολιτική είναι πράξεις και πρέπει να αναδείξουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε ολοκληρώσει, αλλά και συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε «ιδιαίτερα ενθουσιασμένος» για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη αποστολή του ΕΚ, καθώς «θα υπάρχει και ελληνική παρουσία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα αναδείξει τόσο τη στρατηγική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και τα βήματα της Ελλάδας στους άξονες της ενεργειακής μετάβασης», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα επενδύει συνεχώς και σταθερά στις ΑΠΕ, σε νέες μορφές καυσίμων και στη διασύνδεση με τα κράτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αναβαθμίζοντας τη θέση της σε έναν ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.