ΕΛΛΑΔΑ

Η συνεργασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης του Β. Κικίλια με το νέο πρέσβη της Κύπρου

Η κλιματική κρίση, οι επιπτώσεις της, ειδικά στις χώρες της Μεσογείου, και η ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των κρατών για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης μεταξύ του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με το νέο πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Σταύρο Αυγουστίδη, οι οποίοι είχαν συνάντηση σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και οι δύο άνδρες επαναβεβαίωσαν τους αδελφικούς δεσμούς που διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου, ενώ συζήτησαν για τους τρόπους πρόληψης με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών και υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των κρατών.

Ο νέος πρέσβης προσκάλεσε στην Κύπρο τον κ. Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά, δηλώνοντας ότι ανυπομονεί να βρεθεί στη Μεγαλόνησο, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις και τεχνογνωσία για όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.