ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Αυγενάκης: «Η νέα ρύθμιση για τους μετανάστες δίνει στον πρωτογενή τομέα νόμιμα εργατικά χέρια, που τόσο έχει ανάγκη»

«Η νέα ρύθμιση καταργεί τη μαύρη εργασία, καθώς υποχρεώνει τους εργοδότες να βάζουν ένσημα και να συμβάλλουν στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ δίνει στην αγορά - και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα- νόμιμα εργατικά χέρια, που τόσο έχει ανάγκη», τόνισε σε ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με την υπερψήφιση της ρύθμισης για τους μετανάστες από τη Βουλή.

Παράλληλα επισήμανε ότι «για αγροτικές εργασίες απαιτούνται 180.000 εργατικά χέρια. Και μπορεί η συγκεκριμένη ρύθμιση να μη επιλύει οριστικά το πρόβλημα, αλλά αποτελεί μια αισιόδοξη εξέλιξη».

Ο κ. Αυγενάκης σχολίασε ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν αποτελεί αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας και «δεν οδηγεί σε ελληνοποιήσεις, καθώς περιορίζεται μόνο στην παροχή άδειας εργασίας σε όσους ήδη βρίσκονται στη χώρα μας».

Και κατέληξε σχολιάζοντας ότι «δεν μπορούμε να «κρύβουμε κάτω από το χαλί» ένα πρόβλημα το οποίο υφίσταται. Αλλά, επίσης, είναι σαφές, ότι η ξεκάθαρη πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει λύση σε ένα χρόνιο, μείζον, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, την οποία επικύρωσε η Βουλή με μια ευρεία πλειοψηφία, πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.