ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές από τις επιτροπές ελέγχου

Απεγκλωβισμοί και αντλήσεις υδάτων στην Πιερία

Ισχυρή βροχόπτωση με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ακόμη και χαλαζόπτωση, έπληξε τις τελευταίες ώρες περιοχές της Πιερίας.

Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Επιπλέον, στην περιοχή μεταξύ Καρίτσας και Βροντού, στον δήμο Δίου-Ολύμπου, η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας μέσα από το σπίτι της και τριών γυναικών που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο. Στη δεύτερη περίπτωση έγινε και χρήση μηχανήματος έργου για την μεταφορά των γυναικών σε ασφαλές σημείο.

Επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά της Πιερίας πλημμύρισαν και η κυκλοφορία διεξάγεται μετ' εμποδίων. Χωρίς προβλήματα πάντως γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην ΠΑΘΕ.

Στο μεταξύ, προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται λόγω της κακοκαιρίας σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων.

Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Πιερίας από τις επιτροπές ελέγχου

Αυτοψία σε υποδομές, στις πλημμυρισμένες περιοχές της Πιερίας, μετά και τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση διενεργούν από νωρίς το πρωί επιτροπές ελέγχου προκειμένου να καταγράψουν βλάβες και υλικές ζημιές.

«Οι έλεγχοι διεξάγονται σε περιοχές του δήμου Κατερίνης, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στη Βροντού, στην παραλία Κατερίνης, στην Κονταριώτισσα, ενώ αναμένουμε ενημέρωση και από τον δήμο Δίου Ολύμπου», ανέφερε ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Σύμφωνα με το κ. Στεργιάδη, «από το μεσημέρι αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν την Κεντρική Μακεδονία από την Πέμπτη».

Στην Πιερία συνεργεία του ΕΛΓΑ με απόφαση Αυγενάκη

Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού ΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Δίου - Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο και την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λαχουρά και αποφάσισαν την μετάβαση των συνεργείων του Οργανισμού, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες ΔΑΟΚ της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, τον εντοπισμό των καλλιεργειών, οι οποίες υπέστησαν ζημίες και τον σχεδιασμό του εκτιμητικού έργου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.