ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσμικός μονόδρομος …

Σήμερα κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Για «θεσμικό μονόδρομο» μιλούν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όταν αναφέρονται στην πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας. Καταλογίζουν εξάλλου, στην κυβέρνηση ότι εξ αρχής, από τις πρώτες ακόμα στιγμές μίας ανείπωτης τραγωδίας, ως πρώτο της μέλημα είχε τη συγκάλυψη.

Σε αυτό το πλαίσιο, μία σειρά από ερωτήματα κατέθεσε χθες στον δημόσιο διάλογο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, δίνοντας και το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες το κόμμα του. «Ποιος, την ώρα που ο ελληνικός λαός ήταν βυθισμένος στο σοκ και το πένθος, είχε την προτεραιότητα και τη μόνη έγνοια να παρέμβει στο κρίσιμο ανακριτικό υλικό; Ποιος είχε πρόσβαση πριν την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη στο κρίσιμο οπτικοακουστικό υλικό; Ποιος επεξεργάστηκε τις συνομιλίες για να ενισχύσει τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους; Ποιος εν τέλει τις διέρρευσε και τις διένειμε σε φίλια προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης;», διερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΟΡΕΝ ο Δημήτρης Μάντζος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι αρνείται να απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήματα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, δε, προειδοποιούν με νόημα τους κυβερνώντες ότι πλέον «θα έρθουν στη Βουλή και δε θα διαφύγουν ξανά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα είναι ‘περίπατος’ αυτή τη φορά, όπως πριν από μία εβδομάδα οπότε ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Καραμανλής διέφυγαν από τη Βουλή όπως χαρακτηριστικά λένε.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, προσβλέπουν στην ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη της πρότασής τους. Από το πρωί, θα συγκεντρωθούν οι υπογραφές των 32 βουλευτών του κόμματος κάτω από το κείμενο με το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας και κατόπιν τόσο ο Διευθυντής της ΚΟ όσο και η Γραμματέας της ΚΟ θα αναλάβουν να επικοινωνήσουν θεσμικά με τους ομόλογούς τους από τα κόμματα που έχουν εκφράσει την πρόθεση να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Στόχος, να διαβάσουν εν πρώτοις και τελικά να συνυπογράψουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων την πρόταση, ώστε να μπορεί να κατατεθεί με τη συμπλήρωση των 50 πρώτων. Ιδανικά, θα πρέπει όλη αυτή η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως τις τρεις το μεσημέρι, οπότε και ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας, προκειμένου η πρόταση να κατατεθεί με την έναρξή τους.

«Η Κυβέρνηση, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, μας είπε ότι δεν πρόκειται για αποκλειστική δημοσίευση, σαν να είναι η ΕΣΗΕΑ. Τίποτα επί της ουσίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Μάντζος.

«Την ώρα που 8 στους 10 πολίτες στις έρευνες κοινής γνώμης βλέπουν συγκάλυψη, η Κυβέρνηση μας λέει ότι φταίνε τρεις άνθρωποι -εκ των οποίων οι δυο δεν ζουν για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους- και επιπλέον πως φταίει η αντιπολίτευση γιατί κρατά ανοικτή τη διερεύνηση ενός εγκλήματος. Αυτά ζούμε. Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα διέφυγε από τη Βουλή, όπως και ο κ. Καραμανλής. Τώρα θα έρθουν στη Βουλή και δεν θα διαφύγουν ξανά» υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί προσφυγής στις κάλπες με διεθνείς παρατηρητές, ο Δ. Μάντζος σημείωσε με έμφαση ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε να κάνει νέο σόου και να υπερακοντίσει ένα θεσμικό μέσο που είναι η πρόταση δυσπιστίας -την πρόθεση της οποίας το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε. Δεν κατανοεί ο κ. Κασσελάκης ότι αποπροσανατολίζει και δίνει το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις ακατάληπτες και εξωθεσμικές του προτάσεις, αντί να απολογηθεί για τα ερωτήματα. Δεν είναι όλα life style. Υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν».

«Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που η χώρα είχε ανάγκη διεθνών παρατηρητών. Καταλαβαίνει τι είπε;» σημείωσε.

«Ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επαναλαμβάνει σήμερα στα social media το αφήγημα πως “για όλα φταίει ένας σταθμάρχης, που έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και άρα ποιος ο λόγος κάποιοι να ανοίγουν ξανά ένα θέμα που όλοι έχουμε συμφωνήσει;”. Ποιοι “όλοι” το έχουμε συμφωνήσει; Ο κ. Σκέρτσος γνωρίζει καλύτερα από τη Δικαιοσύνη που διεξάγει την έρευνα;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Συμπλήρωσε, δε, ότι με τις παραποιημένες συνομιλίες επιχειρήθηκε χειραγώγηση της κοινής γνώμης. «Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε και έκανε χρήση των χαλκευμένων συνομιλιών, απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Μαρτίου 2023» πρόσθεσε ο Δ. Μάντζος.

«Το δημοσίευμα ξεχείλισε το ποτήρι της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε με την παραποίηση του τόπου του εγκλήματος και το πόρισμα της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως δεν φταίει κανείς παρά μόνο τρεις άνθρωποι» κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η πρόταση μομφής θα εξελιχθεί σε πολιτικό μπούμερανγκ για τον εμπνευστή της. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι σε θέση να ασκήσει σοβαρό πολιτικό λόγο. Η εσωτερική γκρίνια για τα χαμηλά ποσοστά του κλεφτοπασόκ, τον έκαναν να προβεί σε αυτή την απονενοημένη κίνηση. Ο γιδοβοσκός δεν κάνει για τίποτα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.