ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 1,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Αύξηση 1,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε ανοδικά κατά 2,1%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,6% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, έναντι αύξησης 5,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2023 με το 2022.

Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

*Κατά 10,2% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.

*Κατά 3,3% του δείκτη παροχής νερού.

*Κατά 2,1% του δείκτη μεταποίησης. Σε αυτό συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην κατασκευή λοιπού εξοπλισμού μεταφορών (48,4%), στις εκτυπώσεις και αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων (27%), στην παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (24,3%), στην παραγωγή προϊόντων καπνού (23,8%) και στην παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων (14,3%).

Από τη μείωση:

*Κατά 1,4% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Το α' δίμηνο, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2023.

Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.