ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισκέφθηκε το μηχανοστάσιο της Hellenic Train στον Ρέντη

Αλ. Χαρίτσης: «Ένα χρόνο και πλέον μετά το έγκλημα των Τεμπών η κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι εξαιρετικά ανησυχητική»

Επίσκεψη στο μηχανοστάσιο της Hellenic Train στον Ρέντη πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ, Αλέξη Χαρίτση. Ο κ. Χαρίτσης, μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο και την Πέτη Πέρκα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν με μηχανοδηγούς, εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη εξέφραζαν την αγωνία τους, τα παράπονά τους, την ανησυχία τους για την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου. Με τα εξώδικα και τις επιστολές τους, τις απεργίες, προσπαθούσαν να ταρακουνήσουν την πολιτική ηγεσία για τα τεράστια ζητήματα ασφάλεια που υπήρχαν», είπε ο κ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς δεν εισακούστηκαν και οδηγηθήκαμε στο έγκλημα στα Τέμπη».

Τόνισε ότι «ακόμα και σήμερα, έναν χρόνο και πλέον μετά το έγκλημα στα Τέμπη η κατάσταση στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο είναι εξαιρετικά ανησυχητική». «Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον σιδηρόδρομο. Τα πράγματα βαίνουν μάλλον προς το χειρότερο», ανέφερε στη δήλωσή του, καθώς, όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι μετέφεραν την εικόνα της μεγάλης υποστελέχωσης δεδομένου ότι το προσωπικό που συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται, και τα συστήματα ασφαλείας, η τηλεδιοίκηση, η φωτοσήμανση, το ETCS, βρίσκονται εκτός λειτουργίας. «Η ΝΔ επιμένει να αγνοεί τις εκκλήσεις των εργαζομένων», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι η Νέα Αριστερά δεσμεύεται ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί». Επανέλαβε δε το αίτημα της Νέας Αριστεράς η χώρα μας «να αποκτήσει το σιδηρόδρομο που της αξίζει. Σύγχρονο, δημόσιο, ασφαλή που θα εξυπηρετεί την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.