ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΗΚΕ ΤΗ ... ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ» Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Οιονεί –αλλά όχι τυπικά- εκτός… κόμματος θα βρεθούν όσοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταψηφίσουν τα μέτρα, σύμφωνα με τη «φόρμουλα» που βρήκε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης. Έγιναν τρεις οι διαφωνούντες.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρότι αρκετοί «σκληροί» της ΔΗΜΑΡ εισηγούνταν στον πρόεδρο του κόμματος να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, θέτοντας εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα, εν τέλει ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην παραβιάσει το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ, το οποίο δεν προβλέπει διαγραφή για στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Έτσι, η φόρμουλα διαχείρισης των «ανταρτών», σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr θα είναι ο πολιτικός αποκλεισμός τους από τα κομματικά δρώμενα και όχι μόνο. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν εκτός κομματικής γραμμής, δε θα καλούνται καν στις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος, αλλά ούτε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, δε θα ορίζονται εισηγητές σε κανένα νομοσχέδιο, έτσι ώστε να φανεί ότι δεν εκπροσωπούν  το κόμμα και, κατ’ ουσίαν, θα είναι ανεξάρτητοι βουλευτές, ανήκοντας, όμως, τυπικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
Στο επιτελείο του Φώτη Κουβέλη θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό, του ιδιότυπου «πολιτικού αποκλεισμού», οι «αντάρτες» θα αναγκαστούν από μόνοι τους να δηλώσουν ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ ούτε λόγος, φυσικά, για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν εκ νέου στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, οψέποτε διεξαχθούν εθνικές εκλογές.

Οι «αντάρτες» έγιναν 3

Εντωμεταξύ, εκτός των δύο βουλευτών του κόμματος που έχουν προαναγγείλει με σαφήνεια ότι δε θα ψηφίσουν τα μέτρα, στους υποψήφιους… «αντάρτες» προστέθηκε και τρίτος, όπως είχε προαναγγείλει το matrix24.gr. Ο λόγος για τον βουλευτή Μαγνησίας, Πάρι Μουτσινά, ο οποίος, μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο του Βόλου, τόνισε ότι τα μέτρα «δεν μπορούν να ψηφιστούν». «Εγώ θα περιμένω, αλλά αυτά τα μέτρα που προδικάζουμε και έχουμε μια πολιτική αίσθηση να καταλαβαίνουμε, δεν μπορούν να ψηφιστούν. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τη συνείδησή μου λάστιχο και να πω ότι ψηφίζω μέτρα για τα οποία αγωνίστηκα, θα είναι σαν να ακυρώνω τον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτσινάς, για να προσθέσει: «εγώ δεν θέλω να αυτοακυρωθώ στα 60 μου». «Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα ενός αιώνα. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε», κατέληξε ο Πάρις Μουτσινάς, λέγοντας ότι «περιμένει από τον Φώτη Κουβέλη να καταλάβει ότι η συγκυρία είναι διαφορετική και να αλλάξουμε στάση».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.