ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΑΝΤΑΡΤΗΣ»... ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Ο ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

Σε σαφή προαναγγελία καταψήφισης των μέτρων προχώρησε χθες και τρίτος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος θα ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, τους Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Οδυσσέα Βουδούρη.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ως τώρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ είχε επισημάνει σε τοπικό ραδιόφωνο του Βόλου ότι «τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να ψηφιστούν» και εφέρετο να σκέφτεται την καταψήφισή τους.

Ωστόσο, χθες, επιλέγοντας το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» (που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ), ο Πάρις Μουτσινάς προχώρησε... πολλά βήματα παραπάνω, αφού, ουσιαστικά, προανήγγειλε την καταψήφισή τους. Παράλληλα, εξέφρασε και σοβαρές πολιτικές ενστάσεις για την εμπλοκή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και, κυρίως, στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

«Δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια συζητάμε για τα ίδια αδιέξοδα μέτρα, την ίδια αδιέξοδη πολιτική, που έχει οδηγήσει την οικονομία στην ύφεση, γονατίζει την κοινωνία καθώς κι έχει οδηγήσει τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους στην ανεργία», είπε ο Πάρις Μουτσινάς, διαπιστώνοντας πως «δυστυχώς αυτή τη στιγμή κατεδαφίζονται δικαιώματα εκατονταετίας».

Εκφράζοντας τις ενστάσεις του επί της στρατηγικής της κυβέρνησης, ο κ. Μουτσινάς τόνισε πως «η λογική «φέρτε μας τα μέτρα και μετά βλέπουμε» είναι καταστροφική» και πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν από ανθρώπους που έχουν συνείδηση».

«Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού προκύπτει ότι έχουμε χάσει εντελώς τον έλεγχο, έχουμε κι εμείς στην Δημοκρατική Αριστερά ευθύνη για αυτό», συνέχισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, που προανήγγειλε μία... θερμή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος: «Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες και να σκεφτούμε σοβαρά στην Κεντρική Επιτροπή τι θα κάνουμε. Κι εκεί θα βάλουμε και προτάσεις για το πώς θα μπορέσουμε να συμμαζέψουμε αυτή την κατάσταση, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο», είπε.

Αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του κόμματος ότι «ουδέποτε τον κατανόησε», ο Πάρις Μουτσινάς υπογράμμισε: «Δυστυχώς κινηθήκαμε σε λάθος συνταγή εντελώς. Έχω τέτοια αγωνία για αυτά τα ζητήματα, γιατί πάντοτε τα έβαζα, αλλά ουδέποτε κατανοήθηκα. Κι είμαι πολύ μα πάρα πολύ πληγωμένος, σας εκμυστηρεύομαι».

«Δεν είναι το θέμα αν θα καταψηφίσω τα μέτρα, αυτό είναι το ευκολότερο. Το θέμα είναι ότι έχουμε μια αγωνία για το τι θα κάνουμε για αυτόν τον λαό, που δικαιούται μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη τύχη», κατέληξε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «ΚΑΥΤΟ» ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ | Matrix 24 03/10/2012

    […] Διαβάστε επίσης: «ΑΝΤΑΡΤΗΣ»… ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Ο ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.