ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα η τελευταία μέρα

Ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

Αισιοδοξία ότι η συμμετοχή ιδιωτών θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ – Σήμερα η τελευταία ημέρα άσκησης των δικαιωμάτων.

Ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

Θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ η συμμετοχή ιδιωτών στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστηριακών παραγόντων. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρας άσκησης των δικαιωμάτων της αύξησης και όπως σημειώνουν χρηματιστές παρά την επιδείνωση του κλίματος το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο. Μαγνήτη αποτελούν τα warrants οι τίτλοι που θα δίνουν το δικαίωμα αγοράς των μετοχών του ΤΧΣ στο μέλλον. Παρά την υποχώρηση των τιμών των μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες εφόσον το θετικό κλίμα βελτιωθεί και η χώρα εισέλθει σε αναπτυξιακή πορεία τότε τα warrants της Εθνικής μπορούν να δώσουν μεγάλες αποδόσεις!

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αύξησης οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Εθνικής αλλά και όσοι αγόρασαν σχετικά δικαιώματα από την αγορά μπορούν να αποκτήσουν 2,2 νέες μετοχές για κάθε 1 μετοχή που κατέχουν προς 4,29 ευρώ έκαστη. Σημειώνεται ότι με κάθε μετοχή που θα αποκτήσει ο επενδυτής μέσω της αύξησης κεφαλαίου αποκτά και δικαιώματα αγοράς (warrants) των μετοχών του ΤΧΣ. Οι επενδυτές θα λάβουν σχετικούς τίτλους που θα δίνουν το δικαίωμα αγοράς 7,34 μέχρι 9 μετοχών του Ταμείου σε βάθος 4,5 ετών. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές ο ακριβής αριθμός μετοχών που θα μπορούν να αποκτήσουν μέσω των warrants οι επενδυτές θα καθοριστεί από το βαθμό κάλυψης της έκδοσης. Έτσι αν συγκεντρωθεί το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής θα αναλογούν εννέα μετοχές ενώ αν η κάλυψη ανέλθει στο 12% τότε θα αναλογούν 7,3 μετοχές. Σε ό,τι αφορά την σημερινή απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητας του εγχειρήματος η τράπεζα έχει έρθει σε συνεννόηση με τους συνδικαλιστές και έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του δικτύου.
Σε επιστολή που απέστειλε η διοίκηση της τράπεζας στη Βουλή υπογραμμίζονταν η «εδραιωμένη πεποίθηση ότι θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση της απαιτούμενης ιδιωτικής συμμετοχής, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών (υπολογιζόμενη κατ΄ ελάχιστον σε 800 εκατομμύρια ευρώ), προκειμένου η τράπεζα να διατηρήσει την ανεξαρτησία και πολυμετοχικότητά της, προσηλωμένη στην εκπλήρωση του αναπτυξιακού εθνικού ρόλου που επί 172 χρόνια ακατάπαυτα υπηρετεί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.