Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Συσπείρωση της μουσουλμανικής μειονότητας

Πρώτο κόμμα το DEB στη Θράκη

Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ψήφισε στη συντριπτική της πλειοψηφία το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) για τις ευρωεκλογές.

 

Στο 100% των εκλογικών κέντρων, στον νομό Ροδόπης, το DEB εξασφάλιζε 41,68% έναντι 16,41% της Ν.Δ. και 10,83% του ΣΥΡΙΖΑ και στον νομό Ξάνθης 25,89%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 17,59% και τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο με 17,11%.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, προς ενίσχυση του DEB κατέφθασαν με μισθωμένα λεωφορεία περισσότεροι από 4.000 ψηφοφόροι, μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, καταγόμενοι από τη Ροδόπη και την Κομοτηνή, που ζουν ως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ή φοιτητές στην Τουρκία.

Να σημειωθεί πως το DEB κατήλθε για πρώτη φορά αυτόνομα στις εκλογές, μολονότι δεν υπήρχαν πιθανότητες να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Κομοτηνή, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας έδειχνε να συσπειρώνει ποσοστό άνω του 90% των μουσουλμάνων εκλογέων, ενώ αποφασιστική εθεωρείτο η συμβολή των μειονοτικών ψηφοφόρων στην επικράτηση του υποψήφιου περιφερειάρχη της Ν.Δ. κ. Παυλίδη στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Πλήγμα, πάντως, εξαιτίας της υπόθεσης της κ. Σαμπιχά δέχτηκαν υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και σε αρκετούς δήμους της Θράκης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.