ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Εφετείο Αθηνών

«Παρέλαση» πολιτικών αρχηγών για τη «δωροδοκία» βουλευτών

Παρέλαση πολιτικών αρχηγών αλλά και βουλευτών ξεκινά από σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για ενδεχόμενη δωροδοκία βουλευτών με αντάλλαγμα την ψήφο στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας καταρτίζει τον κατάλογο των μαρτύρων. Στόχος του να φτάσει μέχρι το τέλος την έρευνά του ώστε να καταλήξει με ασφάλεια αν τελέστηκε η όχι και από ποια πρόσωπα το καταγγελόμενο αδίκημα .

Για το λόγο αυτό ενδέχεται να καλέσει ακόμα και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα  προκειμένου να διευκρινίσει δηλώσεις του που συνδέονται με την υπόθεση και μπορούν να συνδράμουν την έρευνα των δικαστικών αρχών.

Πριν όμως, από τον κ. Τσίπρα σήμερα σειρά έχουν να καταθέσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αλλά και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παπάς. Εντός των ημερών η σκυτάλη θα περάσει ακόμα στους πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ,αλλά και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο. Τον κατάλογο των μαρτύρων, επί του παρόντος, συμπληρώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των πολιτικών καθώς από τα στοιχεία που είναι έτοιμοι να εισφέρουν εξαρτάται εν πολλοίς η εισαγγελική έρευνα. Αν δηλαδή στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτού, τότε θα δρομολογηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση εκ του νόμου ο εισαγγελέας θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.