10/10/2018@21:59
Παέγια με γαρίδες
Η παέγια είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό φαγητό που «εκμεταλλεύεται» με πολύ εντυπωσιακό τρόπο διάφορα περισσεύματα, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.
Υλικά
400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. μπούκοβο
1 φλ. ρύζι
200 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + φύλλα, για γαρνιτούρα
½ λεμόνι, χυμός
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις ξεπλένουμε.
Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να τσιγαριστεί ελαφρώς.
Συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον αρακά, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.
Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Όσο ακόμα βρίσκουμε πεπόνια θα τα εκμεταλλευτούμε για τη γλύκα τους και τη δροσιά τους! Υλικά 30 μπαλίτσες από το ψαχνό ενός άγουρου πεπονιού τις οποίες θα βγάλετε με το ειδικό εργαλείο 20 γαριδούλες μικρές βρασμένες σε αλμυρό
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό. Υλικά Μερίδες: 4 8 πιπεριές Φλωρίνης 12 ml ε.π. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο,
Ένα δροσερό πιάτο με ζυμαρικά, γαρίδες και την αγαπημένη σάλτσα κοκτέιλ. Μπορείτε να την ετοιμάσετε ως σαλάτα αλλά και ως ελαφρύ γεύμα. Υλικά 16 γαρίδες μέτριες,
Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε
Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια. 20΄| Εύκολο| Για 4 άτομα Υλικά για 4 άτομα 40
Μία εξαιρετική συνταγή για γαρίδες σαγανάκι. Υλικά 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1) ¼ κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος 5 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή
Μία εξαιρετική συνταγή για χτένια και γαρίδες γκρατινέ. Υλικά 150 ml γάλα, φρέσκο 2 φύλλα δάφνης 1 κ.γ. διάφορα πιπέρια, κόκκους ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 25 γρ. αλατισμένο βούτυρο 25 γρ. αλεύρι 100 κρέμα γάλακτος 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη