ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παέγια με γαρίδες

Η παέγια είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό φαγητό που «εκμεταλλεύεται» με πολύ εντυπωσιακό τρόπο διάφορα περισσεύματα, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.

Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλ. ρύζι
  • 200 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + φύλλα, για γαρνιτούρα
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις ξεπλένουμε.

Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.

Ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να τσιγαριστεί ελαφρώς.

Συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον αρακά, το μαϊντανό και  το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.