Το αλμυρούτσικο γευστικό χαλούμι κάνει σωστό ταίρι με το καρπούζι, σε μια σαλάτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, η οποία, ενώ αποκτά σπιρτάδα με πιπεριά τσίλι, σβήνει με τη δροσιά του δυόσμου.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε και μεταφέρουμε το καρπούζι σε ένα μεγάλο πιάτο.
Ετοιμάζουμε ένα dressing χτυπώντας το μπαλσάμικο με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Κατόπιν ανακατεύουμε μέσα την πιπερίτσα τσίλι. Περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε το καρπούζι στο πιάτο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 15΄ και να απορροφήσει όλες τις γεύσεις των υλικών.
Προθερμαίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το χαλούμι σε δόσεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.
Τακτοποιούμε το καρπούζι σε μια πιατέλα εναλλάξ με τις φέτες από ζεστό χαλούμι, περιχύνοντας με όσο dressing περίσσεψε από το μαρινάρισμα του φρούτου.
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμο (ή μέντα) και σερβίρουμε αμέσως.
«Είμαστε τώρα στη διαδικασία ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ, επέκτασης της βάσης μας», «είναι ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα