ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ταραμοσαλάτα με ψητά παντζάρια και τρίμμα από αυγοτάραχο

Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος…

Υλικά
1 παντζάρι, περίπου 150 γρ.
200 γρ. ταραμά λευκό
5 φέτες του τοστ μουλιασμένες σε νερό, στραγγισμένες
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 ml ηλιέλαιο
2 λεμόνια, τον χυμό
20 ml νερό
70 γρ. ξερό κρεμμύδι
20 γρ. τρίμμα από αυγοτάραχο, για το σερβίρισμα
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ψήνουμε το παντζάρι στον φούρνο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα στους 160°C στον αέρα. Έπειτα καθαρίζουμε τη φλούδα του και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα να πολτοποιηθούν και με τη συσκευή σε λειτουργία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο με σταθερή αργή ροή σαν κορδόνι. Τέλος προσθέτουμε το ψημένο παντζάρι και πολτοποιούμε καλά. Η ταραμοσαλάτα θα πρέπει να έχει αποκτήσει λεία υφή.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και από πάνω πασπαλίζουμε με το τρίμμα από αυγοτάραχο και το σχοινόπρασο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.