Σε ένα μικρό τηγάνι με καπάκι βάζουμε την κινόα και ½ κούπα νερό. Φέρνουμε σε βρασμό, καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 20 λεπτά και μετά βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε ροδέλες και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, για 15 λεπτά. Παγώνουμε, ξεφλουδίζουμε και τη βάζουμε σε ένα μίξερ.
Προσθέτουμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το τζίντζερ, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ¾ κ.γ. αλάτι, το κύμινο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται το μείγμα να είναι εντελώς λείο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγειρεμένη κινόα και το αλεύρι κινόας. Ανακατεύουμε μέχρι να εξαφανιστεί η κινόα. Προσθέτουμε τον αρακά (και τα φιστίκια, αν θέλουμε) και δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουμε κι άλλο αλάτι, χυμό λεμονιού ή κόκκινο πιπέρι.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και ρίχνουμε ½ κ.σ. λάδι, κουνώντας το να καλύψει το τηγάνι. Αφήνουμε να κάψει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Φτιάχνουμε μπιφτέκια με το μείγμα και τα μεταφέρουμε σε μια στρώση στο τηγάνι, μαζεύοντάς τα στις άκρες, ώστε να κρατήσουν ωραίο σχήμα.
Σε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Αμαλία», ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε την Εθνική ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα