ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» 103 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Nέα προσφυγή για το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Αυτή τη φορά ζητούν δικαστική προστασία 103 φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες προμήθειας υγειονομικού και ορθοπεδικού υλικού και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Με την προσφυγή τους διεκδικούν την ακύρωση των κυβερνητικών πράξεων, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI (κούρεμα) στα ομόλογα τους ύψους 641.466.399,54 ευρώ που είχαν λάβει για την εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρείες αυτές, για τη διετία 2008-2009. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν το ελληνικό Δημόσιο, επί σειρά ετών άφησε απλήρωτες τις 103 εταιρείες τις οποίες εξόφλησε για τη διετία 2008-2009 με ομόλογα μηδενικού επιτοκίου λήξης 1 έως 3 ετών.

Με βάση όμως, τα τελευταία δημοσιονομικά δεδομένα και οι εταιρείες αυτές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα PSI, με αποτέλεσμα τα ομόλογα που είχαν να ανταλλαγούν με άλλα μειωμένα κατά 53,5% και η προβλεπόμενη λήξη τους να είναι από 2-30 ετών.

Έτσι, τώρα οι προσφεύγουσες εταιρείες ζητούν να ακυρωθούν όλες οι κυβερνητικές πράξεις προβάλλοντάς τες ως αντισυνατγματικές, αλλά και ως αντίθετες με το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.