ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ...GREXIT

Ζοφερή θα είναι η ελληνική πραγματικότητα αν τελικά η Ελλάδα δεν αποφύγει την έξοδο από το ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λουκά Παπαδήμου. Η χώρα μας θα χρειαστεί έναν ακόμη χρόνο, για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, είπε στο IIF ο πρώην πρωθυπουργός.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στην Κοπεγχάγη, στις εργασίες της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και χρησιμοποιώντας τον όρο που έχει καθιερωθεί διεθνώς για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη (Grexit), ο Λουκάς Παπαδήμος επισήμανε ότι αυτό το σενάριο θα ήταν «μια ολοκληρωτική καταστροφή και μια μεγάλη εθνική ήττα». Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος υπερασπίστηκε τα κυβερνητικά πεπραγμένα του αλλά και τη χώρα συνολικά, μιλώντας ένθερμα για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχει κάνει ως τώρα η Ελλάδα. Ο Λουκάς Παπαδήμος επισήμανε στους παρευρισκομένους (οι οποίοι, προ τριών μηνών είχαν κληθεί από την Αθήνα, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη να δεχθούν ένα βαθύ κούρεμα του χαρτοφυλακίου τους σε ελληνικά ομόλογα)  ότι η χώρα μας θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και συμφώνησε με παρατηρήσεις άλλων ομιλητών, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα έχει πρόβλημα στη συλλογή των φόρων.

Μάλιστα, ο τέως πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή που θα αναλάβει την αποτελεσματική συλλογή φόρων, ενώ, αναφερόμενος στην επιδείνωση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, τόνισε ότι η εκροή καταθέσεων χειροτέρεψε την ύφεση στην Ελλάδα, αφού οι τράπεζες αδυνατούσαν να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.