ΕΛΛΑΔΑ

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 - ΠΟΙΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

Με το μέτρο για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 να θεωρείται κλειδωμένο, χαμένοι θεωρούνται όσοι ασφαλισμένοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως καταλήγει στη λύση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όχι μόνο των γενικών κατά δύο χρόνια, δηλαδή στα 67 αλλά και όλων των ενδιάμεσων «ειδικών» ορίων που ισχύουν προκειμένου κάποιος να πάρει σύνταξη στα 65 που ισχύει σήμερα.

Έτσι, βάσει των κυβερνητικών σχεδιασμών, θίγονται όχι μόνο οι λεγόμενοι νέοι ασφαλισμένοι (προ του 1993) αλλά και οι παλαιοί.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση για εφάπαξ αύξηση των ορίων, από το 2013, χωρίς μεταβατικές διατάξεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους πριν από το 1983 οι οποίοι μπορούν σήμερα να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας, όταν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια ασφάλισης. Εάν η νέα παρέμβαση τους συμπεριλάβει, τότε θα είναι τα μεγαλύτερα θύματα.

Επίσης, σημαντική αύξηση στα όρια ηλικίας αναμένεται να δουν οι μητέρες με ανήλικο καθώς και οι εργαζόμενοι με βαρέα και ανθυγιεινά.

Διαβάστε επίσης: ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ | Matrix 24 17/09/2012

    […]  «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 – ΠΟΙΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.