ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Με το χάσμα των 4 δισ. ευρώ ανάμεσα σε Αθήνα και τρόικα να μην έχει ακόμη γεφυρωθεί πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει οριζόντιο ψαλίδι στους μισθούς των υπαλλήλων του στενού δημοσίου τομέα έως και 5% στην περίπτωση που δεν βγουν τα μέτρα.

 

Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το μέγεθος των περικοπών στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα.

Εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη με την Τρόικα, υποστήριξε ότι μένει στα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ που έχει σχεδιάσει εξαρχής.

Η δήλωση του  υπουργού προκαλεί έντονη φημολογία για  διάσταση απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων. Να σημειωθεί ότι, από αργά χθες το βράδυ, υπήρχε έντονη φημολογία ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν «αίμα» με μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και νέες αλλαγές στα εργασιακά.

Δεν αποκλείεται βέβαια, η αιχμή Βρούτση να αφορά στις διαρροές από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων, και κυρίως τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για μέτρα που ξεπερνούν τα 9,5 δισ. ευρώ.

Η Τρόικα αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών χωρίς κανείς από τους επικεφαλής να προβεί σε δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ»

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.