ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέσεις και από ΔΝΤ-ΕΕ

FT: Γκάζια από Σαμαρά για αποκρατικοποιήσεις

Στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου και στην εντολή Σαμαρά για επιτάχυνση των διαδικασιών αναφέρεται το δημοσίευμα των Financial Times.

FT: Γκάζια από Σαμαρά για αποκρατικοποιήσεις

Σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει δύο σημαντικές πωλήσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου: την επιχείρηση παροχής φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, την θυγατρική της ΔΕΣΦΑ που ελέγχει το δίκτυο φυσικού αερίου και τον ΟΠΑΠ, τον κρατικό όμιλο τυχερών παιχνιδιών που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο Αθηνών.

«Οι διεθνείς επενδυτές πιέζουν για ταχεία πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις το 2013, μετά τα υποτονικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς» γράφουν οι FT, καθώς το 2012 το ΤΑΙΠΕΔ άντλησε μόνο 200 εκατ. ευρώ από δύο πωλήσεις, σε σχέση με στόχο 3,2 δισ. ευρώ, καθώς οι διαδικασίες έμειναν στάσιμες επί 4 μήνες λόγω της διεξαγωγής δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Αναφορά γίνεται και στην έκθεση προόδου του ΔΝΤ, βάσει της οποίας τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων «μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά απογοητευτικά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν κατεβάσει κάθετα τους στόχους για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και των φόβων, που συνεχίζουν να υπάρχουν, για «Grexit», δηλαδή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.