ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μηλιός

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπόριο ελπίδας με καλλωπισμό αριθμών»

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο και το πρωτογενές πλεόνασμα, έκανε λόγο για αποτυχία στο σκέλος των εσόδων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπόριο ελπίδας με καλλωπισμό αριθμών»

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου της σειράς εμπορίου ελπίδας που σκηνοθετεί η κυβέρνηση.Ενώ τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού για τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους είναι μειωμένα κατά 9,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και χαμηλότερα κατά 241 εκατ. ευρώ (προ επιστροφών φόρων) από τους επικαιροποιημένους στόχους, το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα».

«Μοναδική προτεραιότητα των κυβερνώντων αποτελεί ο καλλωπισμός των αριθμών, αντί της ικανοποίησης βασικών αναγκών της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Μηλιός προσθέτοντας ότι η «αποτυχία στο σκέλος των εσόδων» αντικατοπτρίζει «τον βαθμό της ύφεσης, της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος και της αδυναμίας εκπλήρωσης των φορολογικών βαρών των υπόχρεων προσώπων».

«Δυστυχώς, για τους έλληνες πολίτες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων» κατέληξε ο κ. Μηλιός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.