ΚΟΣΜΟΣ

Μειωμένο και το ποσοστό του SPD

Οι Ιταλοί "κλόουν" καίνε τον Στάινμπρικ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έπεσε η δημοτικότητα του Πέερ Στάινμπρικ, του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για τη γερμανική καγκελαρία μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες χαρακτήρισε τον ηγέτη της ιταλικής δεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον ηθοποιό και ιδρυτή ενός κινήματος διαμαρτυρίας Μπέπε Γκρίλο, «κλόουν», σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι Ιταλοί

Μειωμένο έως και δύο μονάδες εμφανίζεται και το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Δημοσκόπηση του Politbarometer για το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF τοποθετεί το ποσοστό του SPD στο 28%, μειωμένο δηλαδή κατά 2% και υπολειπόμενο κατά 13% εκείνου του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Άλλη δημοσκόπηση, αυτή του Infratest Dimap για το έτερο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο, το ARD, δείχνει ότι το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών έπεσε κατά μία μονάδα, στο 26%. Στο μεταξύ η υποστήριξη για τους συμμάχους του SPD, τους Πράσινους, αυξήθηκε στο 17%, το υψηλότερο ποσοστό που έχουν καταγράψει τα τελευταία 2μιση χρόνια.

Ο Πέερ Στάινμπρικ, περιορίστηκε στο μηδέν σε μια κλίμακα από το -5 ως το +5 στην έρευνα του ZDF για τους κορυφαίους πολιτικούς στη Γερμανία. Πρόκειται για τη χειρότερή του επίδοση αφότου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του. Στην πρώτη θέση παραμένει η Άγγελα Μέρκελ με +2,2 ακολουθούμενη από τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με +1,4.

Σχεδόν το 71% όσων ερωτήθηκαν απάντησαν πως τα σχόλια του ηγέτη του SPD, που εξώθησαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Ιταλίας να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο δείπνο με τον Στάινμπρικ, ήταν ανάρμοστα. Ενώ μόλις το 31% έκρινε ότι είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, από 35% τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.