ΚΟΣΜΟΣ

Εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Καθυστερήσεις στην καταπολέμηση του trafficing

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το trafficing (σωματεμπορία) τόσο με την επιβολή αυστηρότερων ποινών όσο και με την καλύτερη προστασία των θυμάτων. Ωστόσο, χώρες όπως η Γερμανία καθυστερούν στο να υιοθετήσουν την οδηγία.

Καθυστερήσεις στην καταπολέμηση του trafficing

Στο θέμα της καταπολέμησης της σωματεμπορίας η UNICEF καθώς και η οργάνωση για τα παιδιά ECPAT επικρίνουν το Βερολίνο ότι καθυστερεί υπερβολικά να υιοθετήσει στο εθνικό δίκαιο τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σωματεμπορίας. Η ευρωπαϊκή οδηγία που ισχύει εδώ και 2 χρόνια ζητά από τις χώρες-μέλη της ΕΕ να διώκουν αποτελεσματικότερα τους σωματέμπορους και να επιβάλλουν αυστηρότερες ποινές. Παράλληλα προβλέπει την καλύτερη προστασία των θυμάτων. Η διορία για την υιοθέτηση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εξέπνευσε στις 5 Απριλίου. Όμως η Γερμανία την αγνόησε, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος εναντίον της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Κριτική ασκούν και μη κυβερνητικές οργανώσεις υποστηρίζοντας ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζουν οι αυστηρές ποινές. «Αν κάποιος φέρει μια ανήλικη από τη Ρουμανία στη Γερμανία και την εξαναγκάσει στην πορνεία τότε υπόκειται στο ποινικό αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, όχι όμως της σωματεμπορίας. Η σωματεμπορία όμως τιμωρείται στη Γερμανία αυστηρότερα», αναφέρει ο Ρούντι Τάρνεντεν, εκπρόσωπος της UNICEF Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.