ΕΛΛΑΔΑ

Το «μαύρο» έφυγε και ήρθαν απλώς οι έγχρωμες μπάρες...

Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΤ στο matrix24.gr

Κλειστές παραμένουν οι συχνότητες της ΕΡΤ παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Δευτέρα το βράδυ.

Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΤ στο matrix24.gr

Μία εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα χωρίς τα κανάλια της ΕΡΤ. Παρά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του ΣτΕ για να ανοίξει ξανά η δημόσια Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό (απλώς το «μαύρο» αντικαταστάθηκε από έγχρωμες μπάρες). Πάντως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βγάζουν το ζωντανό τους πρόγραμμα μέσω διαδικτύου (live streaming) από τον ιστότοπο ert.gr.

Να θυμίσουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση σίγησε στις 11:15 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Η διαδικτυακή μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός βαν της EBU που είναι παρκαρισμένο μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU προκειμένου να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, εξακολουθούν να μην αναμεταδίδονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ.

Χαμένοι στη μετάφραση

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν σήμερα το πρωί γενική συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η απόφαση του ΣτΕ, μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, ως προς το σκέλος της ΕΡΤ ΑΕ και των εργαζόμενων, θεωρεί την ΕΡΤ καταργημένο φορέα και τους εργαζόμενους απολυμένους. Το θέμα όμως είναι η «μετάφραση» της απόφασης του ΣτΕ, η οποία, ανάλογα με το ποιος την κάνει, ακούγεται και ...διαφορετικά.

Παρά τις απειλές του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι θα προσφύγει δικαστικά εναντίον όσων αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αρκετά μέσα δείχνουν live εικόνα, ανάμεσά τους και το matrix24.gr. Στο Ραδιομέγαρο έχουν διακοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και η πρόσβαση στο διαδίκτυο, ωστόσο οι εργαζόμενοι έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου συνεχίζουν δυναμικά τις εκπομπές τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.