ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο αρχηγών θέλει το ΠΑΣΟΚ

Κλονίζεται η κυβερνητική συνοχή λόγω ΕΡΤ

Ο Αλέξης Τσίπρας που μετέβη στο Ραδιομέγαρο κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή, ενώ προειδοποίησε: «Μην τολμήσουν να διακόψουν το σήμα της ΕΡΤ, χωρίς απόφαση της Βουλής και του ΕΣΡ.  Αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

Κλονίζεται η κυβερνητική συνοχή λόγω ΕΡΤ

Τριγμούς στη συγκυβέρνηση φαίνεται ότι προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης για «λουκέτο» και ανασύσταση της ΕΡΤ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν ότι καταστρώθηκαν χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση μαζί τους.

Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου

«Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας, παράλληλα, τη δέσμευση ότι «δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή».

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Συμβούλιο αρχηγών έχει ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, επιμένοντας ότι μία τρικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί μονομερώς.

Από χθες ακόμα, οπότε και επικοινώνησε μαζί του ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου αρχηγών, ενώ βλέποντας ότι δεν υπήρχε η σχετική πρόθεση από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε με τον Φώτη Κουβέλη και συμφώνησαν να κρατήσουν κοινή στάση στο θέμα.

Πλην την ανακοίνωσης που εξέδωσε δε, η Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να μην υπογράψουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι που έπραξαν και οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ.

«Η μονοκομματική νομοθετική πράξη περιεχομένου που προωθεί η θεωρητικώς ισχυρή κυβέρνηση κλονίζει το κλίμα της κυβερνητικής ομαλότητας», δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης για το ενδεχόμενο να κλείσει η ΕΡΤ.

 Τσίπρας: Πρόκειται για πραξικόπημα

 Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που μετέβη στο Ραδιομέγαρο τόνισε: «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα τώρα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτή είναι η 19η πράξη αυτής της κυβέρνησης. Πρόκειται για  πραξικόπημα, όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και απέναντι στον ελληνικό λαό. Λένε ψέματα ότι κόπτονται για τη σπατάλη.  Φιμώνουν την ΕΡΤ σαν να είναι τσιφλίκι τους. Η ΕΡΤ δίνει στον προϋπολογισμό δεν παίρνει από αυτόν».

Και συνέχισε λέγοντας: «Φιμώνουν την ΕΡΤ για δύο λόγους γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα, και αυτό θα έχει και συνέχεια και δεύτερον θέλουν την ΕΡΤ μια νέα ΥΕΝΕΔ, όπως στη Χούντα.  Καλώ τους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης να πάρουν ευθέως θέση, να διαχωρίζουν τη θέση τους αλλιώς θα έχουν ακέραια την ευθύνη. Καλώ και τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή. Μην τολμήσουν όμως να διακόψουν το σήμα της ΕΡΤ χωρίς απόφαση της Βουλής και του ΕΣΡ.  Αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Καλούμε το λαό να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 Γλέζος:«Επιβάλουν τη σιωπή»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος που μετέβη στο Μέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων τόνισε ότι οι κυβερνώντες «θέλουν να επιβάλουν τη σιωπή. Η ΕΡΤ εκφράζει τη βούληση του λαού να ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτή η ανάσα στην ενημέρωση».

ΠΑΣΟΚ: «Όχι στα τετελεσμένα»

Mια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα, δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων» και ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί», αναφέρει ο κ. Μανιάτης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Στις επάλξεις οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ | Matrix 24 11/06/2013

    […] Κλονίζεται η κυβερνητική συνοχή […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.