ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λειτουργικό το μοντέλο»

Ρεν και Άσμουσεν...συνιστούν τρόικα

Ο επίτροπος, αρμόδιος για την οικονομία, Όλι Ρεν επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τρόικα των δανειστών (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην επίλυση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, συντασσόμενος στις χθεσινές (ανάλογες) δηλώσεις του Γ. Άσμουσεν.

Ρεν και Άσμουσεν...συνιστούν τρόικα

Οι δηλώσεις του Όλι Ρεν έρχονται μετά το αίτημα της Ευρωπαίας επιτρόπου, Βίβιαν Ρέντινγκ για διάλυση της τρόικας («η εποχή της τρόικας τελείωσε») και ότι στο μέλλον η Ευρώπη θα πρέπει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επίσης και o Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης (ESM), έχει ταχθεί κατά της συμμετοχής του ΔΝΤ στις διασώσεις ευρωπαϊκών χωρών (μακροπρόθεσμα).

Εχθές Τετάρτη και ο Γ. Άσμουσεν, απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική. «Δεν υπάρχει, βραχυπρόθεσμα, άλλη λειτουργική εναλλακτική πέραν της τρόικας», δήλωσε το στέλεχος της ΕΚΤ στην online έκδοση της εφημερίδας Rheinische Post. «Επίσης, η τρόικα λειτουργεί πολύ καλά, όπως βλέπει κανείς στην περίπτωση της Αθήνας, για παράδειγμα», είπε. «Δεν υπάρχει λόγος στο μέσο της κρίσης να αλλάξει αυτή η δομή που αποδεδειγμένα λειτουργεί».

Ο Άσμουσεν πρόσθεσε ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούσαν να εξεταστούν εναλλακτικές. Η Γερμανία και η Φινλανδία επιμένουν στην συμμετοχή του ΔΝΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης, αν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είπε τον περασμένο μήνα ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη λύση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η αποχώρηση του ΔΝΤ θα μπορούσε να γίνει μακροπρόθεσμα, όταν λήξουν τα τρέχοντα προγράμματα διάσωσης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Ρεν και Άσμουσεν…συνιστούν τρόικα - Inside News! - Inside News! 18/07/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.