ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου

Σύσκεψη κορυφής για το πολυνομοσχέδιο

Οι αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβληματίζει τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευαγγ. Βενιζέλο.

Σύσκεψη κορυφής για το πολυνομοσχέδιο

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου  Βενιζέλου και των Γιάννη Στουρνάρα, Κυριάκου Μητσοτάκη και  Χρήστου Σταϊκούρα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο, διατάξεις του οποίου προκαλούν ήδη αντιδράσεις και σκεπτικισμό στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις διατάξεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις και ακολούθως αποχώρησε, ενώ τη σύσκεψη απασχόλησαν και δημοσιονομικά θέματα.

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας εισάγεται αύριο σε επιτροπή της Βουλής και την Τρίτη στην Ολομέλεια, προκειμένου να αποδειχθεί αν οι δημόσιες διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών (Κακλαμάνης, Ταμήλος, Ντόλιος) θα μετασχηματισθούν σε αρνητική ψήφο ή θα μείνουν στα λόγια.

Άλλωστε, η επιλογή του Μαξίμου το νομοσχέδιο να έρθει με τη μορφή διαφορετικών άρθρων δημιουργεί προϋποθέσεις επιμέρους διαφοροποιήσεων από βουλευτές, οι οποίες είναι άγνωστο τι αντιμετώπισης θα τύχουν από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Στουρνάρας: Δεν είναι «κουτσουρεμένη η δόση»

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο για τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup, όπου παρεμπιπτόντως, επειδή ελέχθη ότι πήραμε «κουτσουρεμένη» τη δόση, θέλω να εξηγήσω ότι πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Απλώς, υπήρχε μία εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παίρναμε παραπάνω, πέραν αυτών που είναι στο πρόγραμμα, που ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα Κοινοβούλιά τους και θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. Άρα, ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη, δεδομένων, μάλιστα, των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα.

Σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε ότι «έχει τεθεί, πια, στο τραπέζι και στις επόμενες δέκα ημέρες θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα» και επανέλαβε ότι αν γίνει δεκτό θα εφαρμοστεί από την πρώτη Αυγούστου. Μιλώντας τέλος για την πορεία των εσόδων και εκθέσεις που κάνουν λόγο για προβλήματα στον συγκεκριμένα τομέα είπε ότι:  «Η εισήγηση προς το Eurogroup ήταν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ότι το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. Δεν υπάρχει καμία έκθεση, πιθανώς να αναφέρονται σε παλαιές εκθέσεις». 

Όχι νέα μέτρα 

Λίγο αργότερα σε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα στη διάρκεια του 2013. Για το 2014 είναι «πολύ πιθανό» να μην ληφθούν νέα μέτρα, ενώ για το διάστημα 2015 - 2016 «δεν γνωρίζω» εάν θα χρειαστούν νέα μέτρα, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.