ΕΛΛΑΔΑ

Από φέτος

Επανεξετάζεται η βάση του 10

Η πτώση των βάσεων επαναφέρει στο προσκήνιο σκέψεις, για να ισχύσει η βάση του 10 ως προϋπόθεση εισαγωγής σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Επανεξετάζεται η βάση του 10

Το φετινό «Βατερλό» των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ήταν συνέπεια της χαμηλής βαθμολογίας που πέτυχαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, έφερε σκέψεις για επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται από το υπουργείο Παιδείας η βάση του 10 να γίνει υποχρεωτική, από φέτος. Να ισχύσει δηλαδή για τις πανελλαδικές εξετάσεις της σχολικής χρονιάς 2013-2014.

Το 10, αποτελεί βάση και για την προαγωγή στην επόμενη τάξη του λυκείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε τελικά, χθες, στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας, προβλέπεται ως αναγκαία προϋπόθεση για την προαγωγή στην επόμενη τάξη του λυκείου, η συμπλήρωση βαθμολογίας, κατά μέσο όρο 10.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν μόνο για την πρώτη τάξη του λυκείου.

Πλέον για να προβιβαστεί ο μαθητής στην επόμενη τάξη θα πρέπει να πετυχαίνει γενικό μέσο όρο 10 στα μαθήματα, αλλά και μέσο όρο 10 σε διακριτά μαθήματα όπως τα αρχαία, τα, νέα, η λογοτεχνία, η άλγεβρα και η γεωμετρία.

Παράλληλα ο μαθητής για να προβιβαστεί στην επόμενη τάξη θα πρέπει να πετυχαίνει μέσο όρο 8 στα υπόλοιπα μαθήματα.

Μάλιστα στα επαγγελματικά λύκεια δεν θα υπάρχουν μετεξεταστέοι, αλλά σύστημα νοκ άουτ με τους μαθητές που αποτυγχάνουν να διακόπτουν τις σπουδές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.