ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν πιάσαμε τους στόχους

Έλεγχοι και φοροδιαφυγή στο στόχαστρο της τρόικας

Από την «κρισάρα» της τρόικας θα περάσουν τα στοιχεία των ελέγχων και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Έλεγχοι και φοροδιαφυγή στο στόχαστρο της τρόικας

Στην αυριανή συνάντηση το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει στους πιστωτές της χώρας τα αναλυτικά στοιχεία των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στο διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο επιτυγχάνονται οι στόχοι του μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία προκύπτει ότι η φορολογική διοίκηση δεν θα επιτύχει τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί ως προς τον αριθμό των ελέγχων, ωστόσο τα αποτελέσματα των εισπράξεων είναι ικανοποιητικά κάτι που παραδέχεται και η τεχνική βοήθεια. Συγκεκριμένα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν αύξηση των εισπράξεων πλέον των 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις συνολικές εισπράξεις του 2012.

Πάντως η τρόικα αναμένεται να ζητήσει εντατικοποίηση των ελέγχων σε γιατρούς και δικηγόρους και στους φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Επίσης οι επικεφαλής της τρόικας θα ζητήσουν ταχύτερες διαδικασίες για την απλοποίηση των διαδικασιών και την διεύρυνση της λειτουργίας των τελωνείων. Τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί συνδέονται με τη χρηματοδότηση του εν έργου της απλοποίησης των τελωνειακών διαδικασιών και με την επανεπιμόρφωση και παροχή κινήτρων στο προσωπικό για την εφαρμογή νέων μεθόδων εργασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.