ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεχίζεται η εξέταση μαρτύρων

Έργα και ημέρες της Χρυσής Αυγής σε 10.000 σελίδες δικογραφίας

Τους σαράντα κατηγορούμενους έχει ξεπεράσει ο κατάλογος των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Έργα και ημέρες της Χρυσής Αυγής σε 10.000 σελίδες δικογραφίας

Την ώρα που οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι βουλευτές του κόμματος με τη συνδρομή των υπερασπιστών τους προετοιμάζουν την υπεράσπισή τους για τις απολογίες της 7ης Δεκεμβρίου 2013, και άλλα στελέχη της οργάνωσης προσέρχονται στο Εφετείο προκειμένου να απολογηθούν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την εξέταση μαρτύρων. Δύο είναι οι βασικές δεξαμενές των μαρτυριών, όπως προκύπτει από την ογκώδη δικογραφία, που πλέον ξεπερνά σε αριθμό τις 10.000 σελίδες: Η πρώτη κατηγορία είναι πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή, εκπρόσωποι των κομμάτων από όλο το πολιτικό φάσμα , αλλά και πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η δεύτερη κατηγορία είναι πρόσωπα που έχουν πέσει θύματα των επιθέσεων μελών της οργάνωσης ,με ή χωρίς την παρουσία ενός εκ των εννέα κατηγορουμένων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλήσεις προς απολογία έχουν ήδη πάρει πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και άλλοι , οι οποίοι στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για μεμονωμένα περιστατικά σε βάρος αλλοδαπών άλλοτε σε βαθμό πλημμελήματος και άλλοτε για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, μετά τη συνένωση των δικογραφιών προκύπτει πλέον αναβαθμισμένη αξιόποινη δράση για ορισμένους εξ αυτών, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και για το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Και όπως όλα δείχνουν, ο κατάλογος των κατηγορουμένων δεν κλείνει εδώ, καθώς όσο οι ανακρίτριες προχωρούν την έρευνά τους εντοπίζουν και άλλα ευρήματα που θα φέρουν στο γραφείο τους στο Εφετείο και άλλα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.