ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη συνάντηση με Βενιζέλο

Σβόμποντα: Η ΕΕ να μη ζητά απαράδεκτα πράγματα

«Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε μία σοβαρή οικονομική συζήτηση με τους θεσμικούς εταίρους μας». Αυτό διεμήνυσε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών-Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σβόμποντα: Η ΕΕ να μη ζητά απαράδεκτα πράγματα

«Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας, έχει καταλάβει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει», είπε, σημειώνοντας ότι «αποτελεί χώρα για επενδύσεις» και ζητώντας να κατανοήσουν αυτή την κατάσταση οι θεσμικοί μας εταίροι.

Από την πλευρά του ο κ.Σβόμποντα υπογράμμισε ότι στηρίζει την Ελλάδα και ότι όλοι, μεταξύ αυτών και η τρόικα, πρέπει να αναγνωρίσουν τη σοβαρή προσπάθεια που κατέβαλε η Ελλάδα. «Απευθύνω έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς το Συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα, όπως η τρόικα, να αναγνωρίσουν τα όσα έχουν γίνει, και όχι να ζητούν πράγματα, τα οποία είναι απαράδεκτα, διότι θα τορπιλίσουν τη στήριξη του λαού προς την κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημείωσε.

Ο κ.Σβόμποντα εξέφρασε την ελπίδα του ότι η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ευρωζώνη, αφού παραδέχθηκε πως καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές μέσα σε λίγα χρόνια.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Όλι Ρεν.

Επίθεση Βενιζέλου σε τρόικα

«Αρνούμαστε ως χώρα να αποδεχθούμε ότι η συζήτηση απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και της άρσης των εγγυήσεων των ομαδικών απολύσεων έχει λογική. Είναι μια συζήτηση άδικη, αδικαιολόγητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι η Αθήνα ζητά την έγκαιρη παρέμβαση των θεσμικών μας εταίρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους πριν από τις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.