ΚΟΣΜΟΣ

«Καμπανάκι» για την ηγεσία του κόμματος

«Όχι» της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών στον «Μεγάλο Συνασπισμό»

Η νεολαία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας αντιτίθεται στην κυβερνητική σύμπραξη με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, επειδή από την προγραμματική συμφωνία λείπουν βασικές προεκλογικές θέσεις τους.

«Όχι» της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών στον «Μεγάλο Συνασπισμό»

Ειδικότερα, η νεολαία εστιάζει στην απουσία της πολυδιαφημιζόμενης αύξησης της φορολογίας των πλουσίων αλλά και της αύξησης κεφαλαίων για τα φοιτητικά δάνεια. Έτσι, στο συνέδριό της, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Νιρεμβέργη, παρουσία μάλιστα του αρχηγού του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αποφασίστηκε να δοθεί αρνητική ψήφος.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη νεολαία αναφέρει ακόμη ότι η Συμφωνία στερείται αξιόπιστου σχεδίου χρηματοδότησης για μελλοντικές επενδύσεις, καθώς και ότι μια αλλαγή πολιτικής δεν είναι εφικτή με τους Χριστιανοδημοκράτες. «Ένα όχι στην Προγραμματική Συμφωνία δεν σημαίνει όχι και στην ηγεσία του SPD», διευκρίνισε πάντως η νεοεκλεγείσα αρχηγός της οργάνωσης Γιοχάνα Ούκερμαν.

Η νεολαία του SPD αριθμεί 70.000 μέλη, επί συνόλου 470.000 μελών του κόμματος. Προκειμένου να είναι έγκυρη η εσωκομματική ψηφοφορία απαιτείται η συμμετοχή του 20% των μελών και ήδη, από χθες που ξεκίνησε η ψηφοφορία, έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 200.000.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.